Gaming Článek Od fanoušků vybrali přes milion, teď vyvíjí slovenské GTA

Od fanoušků vybrali přes milion, teď vyvíjí slovenské GTA

Jarmil Černý

Jarmil Černý

27. 11. 2023 10:00

Vývojáři ze slovenského Team Vivat se rozhodli odpovědět na otázku, kterou si již dlouhou dobu kladlo mnoho z nás. Jak by to vypadalo, kdyby se GTA odehrávalo v Česku nebo na Slovensku?

Reklama

V době divokých devadesátek a z pohledu slovenského taxikáře si vychutnáme novou open-world hříčku, kterou připravuje dvanáctičlenný vývojářský tým ze studia Team Vivat. Přiznávají, že jejich hra Vivat Slovakia bude svým pojetím velmi podobná legendárnímu GTA. Hráči si dle slov vývojářů budou moci užít otevřený svět, až 30 druhů vozidel, několik typů zbraní a dominanty Bratislavy.

exkluzivni-pohled-do-zakulisi-slovenske-herni-dilny-tvurci-open-world-adventury-vivat-slovakia-odhaluji-sva-tajemstvi

Exkluzivní pohled do zákulisí slovenské herní dílny: Tvůrci open-world adventury Vivat Slovakia odhalují svá tajemství

Vyzpovídali jsme tvůrce open-world adventury Vivat Slovakia. Co prozradili o vývoji? Kolik lidí na hře pracuje a na jaká…

26. 11. 2023 16:00
Obsah z Spite.cz

„Hlavná postava Milan je nepríjemný holohlavý chlapík vo svojich tridsiatych rokoch. Počas divokých 90. rokoch takéto hlavohrude, plešiny či hrubokrký chodili po uliciach Čiech a Slovenska veľmi často. Skrížiť im cestu nebol príjemný zážitok, keďže takmer na isto patrili ku nejakej mafiánskej bande. Bandu spomínam úmyselne, pretože mafia v našich dvoch republikách rozhodne neboli uhladení Taliáni v oblekoch, ale sedlácki boxeri v šušťakoch,“ prozrazuje v obsáhlém rozhovoru pro Spite.cz Roman Lipka, který je jedním z tvůrců.

Celková možná doba hraní by se měla vyšplhat na 4 až 6 hodin a ve výrobě je také slovenský dabing. Hlavní postavu nadabuje Marián Labuda. Vivat Slovakia poběží i přes nedávné kontroverze na herním enginu Unity. Vývojáři by také rádi otevřeli hru komunitě a moderům, jelikož sami začínali na módování právě populární série Grand Theft Auto.

Vývoj financují z crowdfundingové kampaně, kde žádali fanoušky o 10 000 euro. To se jim podařilo vybrat za méně než 24 hodin, celková vybraná částka nakonec činila 60 000 euro, což je zhruba milion a půl korun českých. Vývojáři se zavázali reinvestovat všechny prostředky do vývoje hry a využít je co nejefektivněji: „Sme nesmierne vďační za túto štedrú podporu a robíme všetko preto, aby sme využili každé jedno euro čo najefektívnejšie, pretože aj keď sa to môže zdať ako astronomická suma, pri herných budgetoch veľkých štúdií je to iba malé zrnko. Vývoj videohier je veľmi, veľmi drahý.” 

Předběžný přístup by vývojáři rádi spustili už na začátku roku 2024. Hra by měla vyjít na PC s plnou podporou hraní na ovladači. Vydání na konzolích se zatím neplánuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama