GTA: Vice City mělo být rozšířením pro GTA III
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming Grand Theft Auto: Vice City Článek GTA: Vice City mělo být rozšířením pro GTA III

GTA: Vice City mělo být rozšířením pro GTA III

Josef Ventrča

Josef Ventrča

22. 11. 2023 08:05

Bývalý vysoce postavený pracovník Rockstar North prozradil, že populární Grand Theft Auto: Vice City mělo nejdřív být pouhým rozšiřovacím balíčkem pro předešlý díl GTA III.

Reklama

Na Grand Theft Auto: Vice City z roku 2002 spousta hráčů dodnes vzpomíná s láskou, a nejeden z nich ji řadí mezi své nejoblíbenější hry. O to víc je překvapením odhalení bývalého technického ředitele společnosti Rockstar North Obbeho Vermeije, že akční titul se původně zamýšlel pouze jako rozšíření pro dříve vydané Grand Theft Auto III, které se taky řadí mezi jedny z nejlepších dílů série i herních titulů v celkovém měřítku.

GTA 6 - vše, co víme: datum vydání, čeština, cena, multiplayer
i Zdroj: Rockstar Games

GTA 6 - vše, co víme: datum vydání, čeština, cena, multiplayer

GTA 6 je jednou z nejočekávanějších her. O jejím datumu vydání, ceně či odhalení traileru se již objevilo spoustu spekulací,…

5. 12. 2023 01:20

„Vice City mělo původně být balíčkem misí do GTA III,“ napsal Vermeij na svém blogu. Bývalý pracovník studia Rockstar North dále sdělil, že při vývoji se zpočátku ani neměnil kód z předchozí hry. „Designéři a grafici nějakou dobu používali stejnou kódovou základnu, dokud se nenašli programátoři, kteří mohli provést změny kódu,“ prozradil. Dodal, že místo toho se většina práce věnovala tvorbě zcela nového města i misí.

Vermeij taky prohlásil, že práce na Vice City byl velmi stresující, a to dokonce víc, než na GTA III. Důvodem byly vysoké požadavky i očekávání po úspěchu předchozího dílu. Naštěstí pro tvůrce se hra taky setkala s velmi pozitivní odezvou i prodeji.

Značka se dosud těší obrovské oblibě a GTA VI je jednou z nejočekávanějších her dekády. Při čekání si zatím můžete připomenout, co všechno o novém díle víme, nebo jaké se dosud objevily největší zvěsti a leaky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama