Po prvních zápasech se favorité drží, ENCE ale padli za oběť Brazilcům
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Po prvních zápasech se favorité drží, ENCE ale padli za oběť Brazilcům

Po prvních zápasech se favorité drží, ENCE ale padli za oběť Brazilcům

Michael Douša

Michael Douša

17. 3. 2024 17:50

Kdo si v PickEms vsadil na TheMongolz 3-0 stejně jako třeba Danil "donk" Kryškovec, už přišel o jeden správný tip. Mongolští střelci padli za oběť Turkům, překvapení ale nepřinesla ani většina ostatních zápasů.

Reklama

Nastavení současného švýcarského formátu dává zezačátku hodně silné postavení favoritům, kteří tak teoreticky mají nejjednodušší začátek. Ačkoliv se tohle ukázalo jako většinou pravdivé, vždycky přijde nějaký zvrat, kdy i slabší tým dokáže porazit svého favorita. Tentokrát se poštěstilo dvěma brazilským týmům, které vstoupily do Opening Stage správnou nohou.

Nejdříve to byli paiN, kteří si za první oponenty vylosovali evropský mix Apeks. Tam ani zkušenosti Martina “STYKO” Styka, který je na svém pátém Majoru v historii, a Joakima “jkaem” Myrbostada, který hraje již svůj devátý, nestačily na vítězství. Rodrigo “biguzera” Bittencourt a jeho kolegové si Apeks podali na Vertigu 13-8, čímž se posunuli do o něco obtížnější sféry turnaje. Pro Apeks to ale ani zdaleka není konec cesty - než bude jejich osud zpečetěn, musí odehrát ještě alespoň další dva zápasy. 

Další tým, který padnul za oběť Brazilcům, jsou ENCE, se kterými si teprve ve třetím prodloužení poradili Imperial. Tam zase majoritně polské sestavě nestačily ani čtyři Major tituly, kterými se může pyšnit Lukas “gla1ve” Rossander jako kapitán. Na Kaikyho “noway” Santose byli příliš krátcí, celou záležitost však uzavřel až Vinicius “VINI” Figueiredo, jehož 1v2 clutch zaznamenal tečku za skoro dvojnásobně dlouhým zápasem.

Dosavadní výsledky jsou pak následující:

TýmVýsledekTým
Eternal Fire13-6TheMongolz
Cloud913-10ECSTATIC
Apeks8-13paiN
HEROIC13-5Lynn Vision
ENCE19-22Imperial
SAW13-4KOI
GamerLegion13-8AMKAL
FURIATBDLegacy
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama