MOUZ mají slibnou posilu, koučovat je bude Clutch Minister
i Zdroj: Image credits: MOUZ
Esport CS 2 Článek MOUZ mají slibnou posilu, koučovat je bude Clutch Minister

MOUZ mají slibnou posilu, koučovat je bude Clutch Minister

Michael Douša

Michael Douša

17. 3. 2024 11:55

Clutch Minister pověsil myš na hřebík, místo toho teď bude jeho doménou analýza, statistika a tvorba protistrategií. Pro někoho možná downgrade, pro Xyp9xe přirozený krok vpřed.

Reklama

Čtyřnásobný Major šampion odkládá svůj esportový důchod na neurčito. Po necelém roce na lavičce Astralis, kde předtím dva měsíce zaskakoval jako posila Astralis Talent, se konečně vydává svou novou cestou. A vypadá to, že by to mohlo být opravdu silné spojení.

Andreas “Xyp9x” Højsleth má ve své esportové kariéře jednoznačně nač vzpomínat. Poté, co byl součástí asi nejdominantnější sestavy v historii CS:GO, mu osud úplně nepřál, proto jej tentokrát vzal do svých rukou. Jak uvedl pro HLTV, měl opravdu mnoho skvělých možností. “Vybral jsem si ale MOUZ díky tomu nastavení. Myslím, že máme spoustu prostoru se rozvíjet, jak pro mě, tak pro tým. Myslím, že právě tady můžu mít největší dopad,” říká osmadvacetiletý veterán.

Xyp9x ochutnal šampaňské z Majoru naposledy před pěti lety, a to hned dvakrát - jednou v Katowicích, jednou v Berlíně.
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Xyp9x ochutnal šampaňské z Majoru naposledy před pěti lety, a to hned dvakrát - jednou v Katowicích, jednou v Berlíně.

Nestaví se ale rovnou do pozice hlavního kouče. Sám si uvědomuje, že to není pozice, se kterou by měl mnoho zkušeností, takže prozatím zaujme post asistenta kouče, přičemž bude primárně spolupracovat s hlavním koučem, Dennisem “sycrone” Nielsenem. “Věřím, že můžu týmu přinést spoustu svých zkušeností a mít pozitivní dopad, a přitom být Dennisovou pravou rukou,” říká v oficiálním vyjádření

Začátek nové kariéry ale zákonitě znamená i konec té druhé, a Xyp9x v tomto ohledu není úplně bez emocí. Konec hráčské kariéry je něco, o čem si chce hráč rozhodnout sám, v Astralis mu to ale úplně umožněno nebylo. Jeho poslední LAN turnaj byl malý místní turnaj v Dánsku, kde neodcházel ze stage za zvuků slavnostních fanfár, aby byly jeho zkušenosti náležitě oslaveny, naopak. Z Astralis Talent odcházel jako terč kritiky, kdy ho komunita označovala za kámen úrazu mladé sestavy. 

Astralis, IEM Katowice 2019
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Astralis, IEM Katowice 2019

“Je to smutný konec kariéry, ale myslím, že ty úspěchy mluví samy za sebe. A pro mě to byla velká zkušenost, a něco, co můžu využít ve své kariéře kouče. Vlastně mám pocit, že jsem se tehdy naučil víc, než v těch dobrých časech,” říká sám Xyp9x.

Xyp9xe uvidíme spíše za oponou, tým už ale doprovodí na PGL Major v jeho domovské Kodani, kde už mohli díky svým úspěchům přeskočit Opening Stage, takže se do akce pustí až 21. března v rámci Elimination Stage. A rozhodně tedy bude nač se těšit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama