Začíná Major: Co nás v dánské Kodani čeká?
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Začíná Major: Co nás v dánské Kodani čeká?

Začíná Major: Co nás v dánské Kodani čeká?

Michael Douša

Michael Douša

17. 3. 2024 11:25

První CS2 Major je na spadnutí. Už za pár hodin se první týmy utkají o svá vítězství, která jim pomohou zapsat se nesmazatelně do historie Counter-Striku. A kde jinde udělat dobrý dojem, než právě na tom prvním?

Reklama

Majoru se celkem účastní 24 týmů - 16 z nich začne již dnes bojovat v rámci Opening Stage o postup do Elimination Stage, kde na ně čeká už 8 dalších oponentů a kam se může z Opening Stage probojovat pouze osm týmů. V rámci Elimination Stage proběhne stejný proces, pouze 8 týmů může projít do play-off, které se bude hrát už klasickým “prohraješ, vypadáváš” systémem. Teprve z play-off pak bude jasné, kdo se stane novým Major šampionem.

Každá stage turnaje bude trvat pouhé čtyři dny, což znamená extrémně nabitou každodenní akci. Mezi Opening a Elimination Stage nebude žádná přestávka, poprvé si týmy odpočinou až mezi Elimination a Play-off, kde bude třídenní pauza. Hraje se takzvaným švýcarským formátem, kde týmy vždy hrají proti jinému týmu se stejným dosavadním skore. Vždy tedy hraje tým který má 1 výhru a 0 proher proti týmu, který má stejný výsledek. 3 vyhrané zápasy znamenají postup, 3 prohrané zápasy znamenají eliminaci, přičemž první dva zápasy jsou vždy Best of 1, eliminační a postupové jsou Best of 3.

A o co se tedy vlastně hraje? Kromě zápisu do historie taky o poměrně příjemné částky - Major šampioni si domů odnesou 500 tisíc dolarů (v přepočtu přes 11 milionů korun) a jednosměrnou jízdenku na BLAST World Final, který se odehraje koncem letošního roku. Ocenění za vítězství ale nejsou vše - už jen tím, že se týmy kvalifikovaly a dostaly svoje samolepky do hry, si organizace vydělaly až 2 miliony dolarů (v přepočtu přes 45 milionů korun), což znamená pro některé opravdu značný bonus do rozpočtu. 

A kde můžete sledovat? Buďto ve svém vlastním Counter-Strike 2 přes GOTV, a nebo na oficiálních  či neoficiálních streamech, podle toho, kteří komentátoři vám vyhovují víc. Ačkový stream můžete případně nalézt také zde:

A Bčkový, kde se budou simultánně hrát zápasy stejné stage, zde:

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama