Podvodníci zneužívají Palworld. Vytvořili falešnou mobilní aplikaci
i Zdroj: Pocketpair
Gaming Palworld Článek Podvodníci zneužívají Palworld. Vytvořili falešnou mobilní aplikaci

Podvodníci zneužívají Palworld. Vytvořili falešnou mobilní aplikaci

Josef Ventrča

Josef Ventrča

31. 1. 2024 14:45

V mobilních digitálních obchodech Apple App Store a Google Play se objevila aplikace zneužívající značku Palworld. Podvodníci se tak z uživatelů snaží vylákat citlivé informace a peníze.

Reklama

Společnost Pocket Pair na svých sociálních sítích varovala před nebezpečnou mobilní aplikací zneužívající značku jejich hry Palworld. Ta má mít stejný název i obrázek podobající se počítačové ikonce. Falešná aplikace se objevila na platformách App Store a Google Play.

Hráč v Palworld chytil vzácného Pala díky obrovskému štěstí
i Zdroj: Pocket Pair

Hráč v Palworld chytil vzácného Pala díky obrovskému štěstí

Šťastlivec se o svůj fenomenální úlovek v Palworldu podělil na sociálních sítích.

29. 1. 2024 10:30

„Aplikace Palworld pro telefony neexistuje. V obchodech AppStore a Google Play se objevují cizí aplikace, které používají názvy a obrázky produktů Palworld, ale nejsou nijak spojeny s naší společností,“ napsali vývojáři v příspěvku na sociální síti X. Ti dále uvedli, že nahlásili problém společnostem Apple a Google. „Upozorňujeme, že stahování těchto aplikací může vést k úniku osobních údajů uložených v chytrém telefonu nebo k podvodům,“ upozornili tvůrci letošního fenoménu.

Podvodníci využili nejen současné mánie obklopující nový survival titul připomínající svými nestvůrami Pokémony, ale nejspíš i spekulací, že by se v Pocket Pair mohlo pracovat na mobilní verzi hry. Nedávno totiž společnost spolu s vývojáři mobilních her KLab potvrdila, že společně vyvíjí blíže neupřesněný projekt pro chytré telefony. To vyvolalo spekulace, že by se mohlo jednat o Palworld.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama