Poláci převálcovali světovou jedničku, ENCE to doma svědčí
i Zdroj: Rostislav Douša, GRUNEX.com
Esport CS 2 Článek Poláci převálcovali světovou jedničku, ENCE to doma svědčí

Poláci převálcovali světovou jedničku, ENCE to doma svědčí

Michael Douša

Michael Douša

4. 2. 2024 11:10

ENCE s novým jádrem jsou větším oříškem, než se na první pohled může zdát. Vitality nestačil ani nejlepší hráč loňského roku Mathieu "ZywOo" Herbaut, aby se vyrovnali Polákům pod novým vedením Lukase "gla1ve" Rossandera.

Reklama

Pozdě večerní zápas ENCE proti Vitality na IEM Katowice začal jako opravdu záživná záležitost. Na Vertigu se ENCE ujali rychlého vedení a mapa netrvala ani celých 20 kol. Gla1ve předvedl svůj opravdový masterclass: Sám si nastřílel 18 killů a rating 1,61, přičemž ENCE si zajistili první mapu 13-6. 

Spinx, ZywOo | Vitality, IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Spinx, ZywOo | Vitality, IEM Cologne 2023

Vitality si to ale nenechali líbit, Anubis tak letěl ve znamení francouzské včelky a za 17 kol bylo vymalováno. 13-4, šlo se na Nuke. Ten byl už o dost těsnější než předchozí dvě mapy, skvělá práce s AWP někdejšího polského kapitána Oleka “hades” Miskiewicze spojená s ostrými headshoty Kacpera “Kylar” Walukiewicze zajistila ENCE postup dále v turnaji. Na domácí půdě zjevně mají polští střelci, kteří přešli z ryze polského týmu 9INE, ještě mnohonásobně větší motivaci přestřílet kohokoliv, aby se dostali do prestižní Spodek Areny.

Na Vitality teď čekají možná o něco předvídatelnější oponenti, a to Heroic. Tak či tak si tímhle debaklem o dost ztížili cestu do play-off, protože jediná další prohra pro ně znamená eliminaci z Katowic. ENCE se zase postaví G2, kteří postoupili právě díky vítězství nad Heroic. Tam nás opět čeká souboj sniperů, tedy hades jako vyzyvatel proti Iljovi “m0NESY” Osipovi. Jestliže pro Poláka ale nedělal problém ZywOo, m0NESY může být jenom třešničkou na dortu. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama