Studio bývalého zakladatele Rockstaru odhalilo nové projekty
i Zdroj: Absurd Ventures
Gaming Článek Studio bývalého zakladatele Rockstaru odhalilo nové projekty

Studio bývalého zakladatele Rockstaru odhalilo nové projekty

Monika Kočicová

Monika Kočicová

30. 11. 2023 18:30

Dan Houser se svým týmem v Absurd Ventures představil dva projekty, na kterých se pracuje. Vizuální novela i fiktivní thriller cílí na vyprávění.

Reklama

Studio Absurd Ventures, za kterým stojí jedna z bývalých nejvýznamnějších osobností Rockstaru Dan Houser, představilo své debutní projekty, které by měly vyjít již v příštím roce. Oba spojuje důraz na dějovou složku.

Bývalý vývojář psal o zákulisí vývoje GTA. Rockstar si na něj došlápl
i Zdroj: Rockstar Games

Bývalý vývojář psal o zákulisí vývoje GTA. Rockstar si na něj došlápl

Bývalý technický ředitel Rockstar North Obbe Vermeij několik dní sdílel zákulisní informace z vývoje starších dílů Grand…

23. 11. 2023 13:45

Vizuální novela American Caper se soustředí na dvě americké rodiny ve světě zkorumpovaného byznysu, neschopné politiky a zpackaného zločinu. Dílo by mělo mít i povedené grafické zpracování, jelikož jej ilustruje komiksový kreslíř Simon Bisley.

Další z projektů s názvem A Better Paradise tvůrci popisují jako napínavý existenciální thriller odehrávající se v blízké budoucnosti. Tento dvanáctidílný seriál audiofilmů vzniká ve spolupráci se společností Q-CODE Media. Bližší informace k oběma projektům zatím studio nesdělilo.

Nová etapa

Nejspíš ale můžeme očekávat solidní výstupy, jelikož Dan Houser byl klíčovou postavou mnoha nejúspěšnějších titulů společnosti Rockstar, u kterých se podílel na scénáři téměř všech dílů Grand Theft Auto a Red Dead Redemption, a dále taky u Bully a Max Payne 3. 

Firmu opustil v roce 2020 a letos na začátku oznámil vznik Absurd Ventures. „Chceme vytvářet nové vesmíry a vyprávět skvělé příběhy, kdekoli a jakkoli to bude možné,“ připomněl server VGC červnové prohlášení Housera. Spolu s ním pracují na projektech i další veteráni z Rockstaru, Lazlow Jones a Michael Unsworth.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama