Bývalý vývojář prozradil, proč Rockstar zrušil vývoj hry na motivy Jamese Bonda
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming Článek Bývalý vývojář prozradil, proč Rockstar zrušil vývoj hry na motivy Jamese Bonda

Bývalý vývojář prozradil, proč Rockstar zrušil vývoj hry na motivy Jamese Bonda

Josef Ventrča

Josef Ventrča

23. 11. 2023 15:45

Bývalý pracovník společnosti Rockstar North se podělil o zákulisní informace týkající se zrušené špionážní hry Agent.

Reklama

Dnes už si málokdo vzpomene na kdysi oznámený špionážní titul Agent, který společnost Rockstar poprvé ukázala během prezentace na veletrhu E3 2009. Mělo se jednat o exkluzivitu pro konzoli PlayStation 3, která se příběhově odehrávala v 70. letech minulého století a hlavní hrdina připomínal slavného Jamese Bonda. Nakonec však celý projekt skončil u ledu.

Bývalý vývojář psal o zákulisí vývoje GTA. Rockstar si na něj došlápl
i Zdroj: Rockstar Games

Bývalý vývojář psal o zákulisí vývoje GTA. Rockstar si na něj došlápl

Bývalý technický ředitel Rockstar North Obbe Vermeij několik dní sdílel zákulisní informace z vývoje starších dílů Grand…

23. 11. 2023 13:45

Bývalý technický ředitel studia Rockstar North Obbe Vermeij nedávno ve svém blogu prozradil, že firma se rozhodla přerušit vývoj, protože hra odváděla příliš pozornosti od tvorby GTA IV. „Existovaly dva týmy, jeden pracoval na GTA a druhý na Agentovi,“ napsal Vermeij. Také uvedl, že hra s kódovým označením Jimmy, měla být lineárnější než slavný bratranec. „Mezi lokace patřilo francouzské středomořské město, švýcarské lyžařské středisko, Káhira a na konci měla být přestřela s lasery ve vesmíru,“ sdělil. Scény tedy poměrně kopírovaly události z nejslavnějšího filmového agenta, Jamese Bonda.

Vermeij dále napsal, že na hře pracoval přes rok, než se Rockstar rozhodl upřednostnit GTA IV. „Titul se nevyvíjel tak dobře, jak jsme doufali. Tohle rozhodnutí bylo nevyhnutelné,“ přiznal. „Snažřili jsme se její větší části dokončit dřív, než nám zavolali z centrály. Třeba jsme kvůli tomu vystřihli celou scénu,“ doplnil informace ve svém článku. Jenže dle jeho slov bylo jasné, že je Jimmy bude příliš rozptylovat, a tak od něj dali ruce pryč. „Myslím ho dostalo na starosti jiné studio, ale nikdy se nedokončil,“ prohlásil Vermeij.

To potvrdil i server VGC, který připomněl, že Rockstar se v roce 2018 vzdal práv na ochrannou známku hry Agent a o tři roky později zrušil její webové stránky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama