Bývalý vývojář psal o zákulisí vývoje GTA. Rockstar si na něj došlápl
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming Článek Bývalý vývojář psal o zákulisí vývoje GTA. Rockstar si na něj došlápl

Bývalý vývojář psal o zákulisí vývoje GTA. Rockstar si na něj došlápl

Josef Ventrča

Josef Ventrča

23. 11. 2023 13:45

Bývalý technický ředitel Rockstar North Obbe Vermeij několik dní sdílel zákulisní informace z vývoje starších dílů Grand Theft Auto. To se však znelíbilo současnému vedení společnosti.

Reklama

V posledních dnech se fanoušci hry Grand Theft Auto po celém světě těšili množství zákulisních informací, které sdílel na svém blogu někdejší technický ředitel Rockstar North Obbe Vermeij. Ten pracoval na dílech GTA III, Vice City, San Andreas, IV a některých vedlejších projektech. Ačkoliv společnost opustil již v roce 2009, tak současnému vedení se nelíbilo, že někdo prozrazuje, jak v minulosti probíhaly práce na kultovních titulech.

GTA: Vice City mělo být rozšířením pro GTA III
i Zdroj: Rockstar Games

GTA: Vice City mělo být rozšířením pro GTA III

Bývalý vysoce postavený pracovník Rockstar North prozradil, že populární Grand Theft Auto: Vice City mělo nejdřív být pouhým…

22. 11. 2023 08:05

„Dostal jsem e-mail, že některým lidem se nelíbí, co dělám,“ sdělil v posledním příspěvku na blogu Vermeij. Dle svých slov si nemyslel, že někomu bude vadit vzpomínání na dvacet let staré hry. „Mýlil jsem se. Je to prý něco o ničení záhadnosti Rockstaru,“ vysvětlil, proč musí s prozrazováním detailů z vývoje přestat. Dodal, že pro něj blog není natolik důležitý, aby naštval své bývalé kolegy, a proto jej ukončí. „Možná zde nechám pár článků s anekdotami, které se týkají pouze mě,“ upřesnil.

Dále napsal, že by byl rád, kdyby se Rockstar otevřeně vyjádřil k vývoji samotné trilogie. „Nemyslím si ale, že se tak v dohledné době stane,“ uvedl Vermeij. Na závěr doplnil, že se o podobné sdílení eskapád možná pokusí znovu za deset až dvacet let.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama