Ruští hackeři napadli Microsoft. Ukradli citlivé informace
i Zdroj: Fotobanka Pixabay (s licencí)
Zajímavosti Článek Ruští hackeři napadli Microsoft. Ukradli citlivé informace

Ruští hackeři napadli Microsoft. Ukradli citlivé informace

Josef Ventrča

Josef Ventrča

9. 3. 2024 15:15

Společnost Microsoft potvrdila, že byla cílem hackerské skupiny z Ruska. Záškodníci získali důležité a citlivé informace.

Reklama

Americký technologický gigant Microsoft čelil útoku hackerů, kteří podle prohlášení společnosti patří do Kremlem sponzorované ruské skupiny známé jako Midnight Blizzard. Ruští záškodníci navíc získali přístup k různým interním systémům a zdrojovému kódu.

Riot udělal zátah na tvůrce cheatů do Valorantu
i Zdroj: Riot Games

Riot udělal zátah na tvůrce cheatů do Valorantu

Jestli se mohou vývojáři Valorantu něčím chlubit, je to rozhodně jejich anti-cheat Riot Vanguard. I přes jeho efektivitu…

8. 3. 2024 13:20

„V posledních týdnech jsme zaznamenali důkazy, že Midnight Blizzard využívá informace původně exfiltrované z našich firemních e-mailových systémů k získání nebo pokusu o získání neoprávněného přístupu,“ uvedl Microsoft. Dodal, že to zahrnovalo přístup k některým úložištím zdrojového kódu společnosti a interním záležitostem. Podle serveru The Verge není jasné, jaký zdrojový kód ukradli.

Společnost Microsoft dále uvedla, že zatím nenašla důkazy o tom, že by byly ohroženy systémy určené pro zákazníky. Hackerská skupina ale měla sledovat e-mailové adresy a korespondenci mezi některými uživateli a Microsoftem. Proto podnikla bezpečnostní opatření. „Oslovili jsme uživatele, abychom jim pomohli s bezpečností,“ uvedli zástupci Microsoftu.

O útoku na Microsoft se psalo již letos v lednu. CNN připomněla, že v té době se zjistilo, že hackeři špehovali e-mailové schránky některých členů vedení společnosti. Od té doby technologický gigant tvrdí, že stále zlepšuje své zabezpečení, do kterého investuje více peněz. Zástupci firmy navíc prohlásili, že vyšetřování dopadů po útoku ruských hackerů zatím není u konce a další podrobnosti budou zveřejňovat, jakmile je zjistí. „Jsme nadále odhodláni sdílet to, co se dozvíme,“ uvedli.

Ačkoliv Microsoft obvinil z útoku ruskou hackerskou skupinu, kterou podporuje Moskva, tak Rusko zapojení do operace popřelo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama