Souboj mezi Sampi a Defeaters skončil na úvod Sazka eLEAGUE remízou
Esport CS:GO Článek Souboj mezi Sampi a Defeaters skončil na úvod Sazka eLEAGUE remízou

Souboj mezi Sampi a Defeaters skončil na úvod Sazka eLEAGUE remízou

Michael Douša

Michael Douša

13. 4. 2020 09:09

Mapy Dust II a Overpass určily nerozhodný stav.

Reklama

Druhým zápasem se na scénu dostali mistři ČR tým Sampi, někdejší eXtatus, a tým Defeaters v novém složení. I tentokrát byl první mapou Dust II a druhou nechvalně proslulý Overpass.

Defeaters však otevřeli pistol kolem a následující dvě kola padla dle očekávání jim, krátký restart v podobě jedné prohry jim však nezabránil ve velmi dominantním postupu, kdy nedali týmu Sampi v modrých barvách CT strany moc šancí. To si na straně Sampi vyžádalo pár taktických pauz, protože se jim pravidelně nedařilo ubránit planty před teroristy Defeaters. Ani taktické pauzy však nevedly k valnému úspěchu, teroristé především individuálními výkony OxidE a heikkoLa dokončili první polovinu s velmi silným skore 11:4.

Druhá polovina byla možná až předurčena polovinou první, kdy Defeaters čistili Sampi jen s minimálním utrženým poškozením a dostali se tak do match pointu, kdy by Sampi potřebovali vyhrát 11 kol v řadě, aby se vůbec mohli ucházet o přesčas. To se však nestalo a Defeaters si tak uzmuli svou první mapu se skore 16:4.

Hned začátek druhé mapy však přinesl odlišné tempo, než jaké jsme mohli vidět na mapě první, žádná otevřená dominance se neprojevila ani na jedné straně – už během prvních osmi kol přišlo několik zvratů, kdy jak Defeaters, tak Sampi i přes finanční nepřízeň získali kola navíc a skore tak bylo do desátého kola vyrovnané, pak už se Sampi konečně vrátili do své kůže a první půlku zakončili se skore 10:5.

Druhá polovina se však navrátila do vyrovnaných kolejí, kdy se týmy s výhrami střídaly, ale Sampi si stále dodržovali zdravý náskok pěti kol, váhy se však velmi nebezpečně naklonily na stranu Sampi a tento profesionální tým si tak zajistil match point za stavu 15:8. Defeaters ovšem byli ve špatné pozici jak co se týče psychického tlaku kvůli skore, tak finančně, takže do posledního kola se pouštěli pouze s nákupem pistolí, což se stalo osudným a Sampi ukončili mapu se suverénním skore 16:8.

Další zápasy prvního kola Sazka eLEAGUE:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama