SOUTĚŽ: Dostane se donk do finále IEM Katowice?
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport Článek SOUTĚŽ: Dostane se donk do finále IEM Katowice?

SOUTĚŽ: Dostane se donk do finále IEM Katowice?

Komerční sdělení
9. 2. 2024 15:20

Mnoho hráčů CS2, ale i jiných titulů, vkládá mnoho svého času do sledování vrcholného esportu a fandění svému vybranému týmu. A nejeden z nás se pak považuje tak trochu za odborníka, předpovídáme, kdo vyhraje, permanentně máme otevřenou stránku HLTV s výsledky a vždycky víme, proč náš vybraný tým prohrál.

Reklama

V poslední době ale přichází i mnoho možností, kde svá slova podtrhnout i činy. PickEm's, Fantasy ligy, nebo kurzové sázení. A právě poslední jmenovaná příležitost u nás pomalu leč jistě rozkvétá.

Možnosti

Pro dnešní příklad si vypůjčím sázkové možnosti u české sázkové kanceláře Fortuna, respektive jejich webových stránek ifortuna.cz. Ti si kromě svých klasických kurzů připravili i soutěž o pět 500korunových bonusů na sázení, k tomu ale až za chvilku! Jak to vypadá s těmi kurzy na IEM Katowice? Vezměme si za příklad třeba čtvrtfinálové zápasy:

Už ty samy o sobě nabízejí docela lákavé kurzy. Jak vidno, bookmakeři za nejpravděpodobnější vítěze považují FaZe a Falcons, to ale není tak samozřejmé úplně pro každého. Jistě, FaZe se jednoznačně uchází o post nejlepšího týmu a jejich největší oponenti o tenhle post už na turnaji dávno nejsou. Po cestě do čtvrtfinále prohráli jenom proti týmu Spirit, takže určitě není radno jejich šance podcenit. G2 s ENCE ale taky nejsou k zahození - G2 se probojovali spodním pavoukem až do play-off a ENCE zase překvapili nejednoho silného oponenta - třeba právě světové jedničky Vitality.

Podrobné sázky

Ne vždycky se ale poštěstí, aby člověk našel tak dobré kurzy jako na tenhle zápas. Pokud jste si prakticky jisti, že FaZe si s G2 poradí, můžete si jednoduše vsadit na jejich vítězství s kurzem 1,65 a na každou korunu dostanete nazpět dalších 65 haléřů. Taková návratnost je relativně nízká, ale o něco bezpečnější. Pokud jste si jistí, že FaZe vyhrají, ale G2 jim na jedné mapě aspoň trochu zavaří, můžete si vsadit třeba na přesný výsledek 2:1, kde je kurz už mnohem lákavější. Pokud vyhrajete, sázkovka vás odmění o mnoho lepším kurzem 3,20, což znamená, že svůj vklad víc než ztrojnásobíte.

Podrobné sázky mohou mít různou podobu. Lze vsadit na vítěze první mapy, celkový počet map, nebo handicapy. Handicap znamená, že k výsledku daného týmu přičtete, nebo naopak odečtete, určitý počet map nebo kol. Handicap znamená, že k výsledku daného týmu přičtete, nebo naopak odečtete, určitý počet map nebo kol. 

Podívejme se například na handicapy u 1. mapy zápasu:

Jako "bezpečnější" sázka v této kategorii se jeví FaZe +3.5. Co to ale tedy reálně znamená? 

Jakmile mapa skončí, k výslednému skore vybraného týmu, v tomto případě FaZe, přičtete (u handicapu je +) 3,5 bodu. Pokud by s FaZe s tímhle “handicapem” vyhráli, dostanete výhru s  kurzem 1,34. Řekněme tedy, že první mapa skončila 13-10 pro G2. FaZe  tedy prohráli o 3 body, a vy jste si vsadili na handicap +3.5. Tím se z 13-10 stává 13-13,5 a vítězem téhle mapy tak v této realitě jsou nově FaZe a vy! Stejně tak to platí i naopak, tedy u handicapů s mínusem, řekněme G2 Esports -2.5. Pokud by skore bylo stejné (13-10, vítězem G2), od skore G2 odečtete 2,5 bodu a skore je nyní 10-5-10. G2 i takhle vyhrávají, a tedy vy také!

karrigan /FaZe/ - IEM Sydney. Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
karrigan /FaZe/ - IEM Sydney. Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

A jak a o co budeme soutěžit? Fortuna si pro vás připravila pět 500korunových bonusů na sázení! Stačí jen odpovědět na jednoduchou otázku

Formulář již nelze odeslat

Na tento formulář bylo možné odpovídat do 10. 2. 2024 19:30.

Postoupí Danil “donk” Kryškovec, a tedy i jeho tým Spirit, do finále?

Odpovídat můžete až do plánovaného začátku semifinálového zápasu, v němž se Spirit postaví svým soupeřům, tedy do sobotních 19:30. A když už budete v tom, stejně tak můžete využít kurzové nabídky právě na iFortuna! 

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama