„Komunita to akorát přehání,“ říká Snappi po trnitém průchodu do Spodek Areny
i Zdroj: Rostislav Douša, GRUNEX.com
Esport CS 2 Článek „Komunita to akorát přehání,“ říká Snappi po trnitém průchodu do Spodek Areny

„Komunita to akorát přehání,“ říká Snappi po trnitém průchodu do Spodek Areny

Michael Douša

Michael Douša

6. 2. 2024 21:25

Falcons si chtěli vybudovat supertým, místo toho ale získali směs Vitality a ENCE s jedním původním hráčem. Velká očekávání málem skončila trapasem, když hrozilo, že z IEM Katowice vypadnou na posledním místě. Proti Eternal Fire totiž prohráli 0-2 a proti Rebels museli odehrát překvapivě těsný zápas.

Reklama

Jejich snaha ale nevyšla vniveč. Smíšený tým hrající pod saudskoarabskou organizací Falcons prvotní prohru přeměnil na tři vítězství v řadě, což jim zajistilo účast ve slavné Spodek Areně a v top šestce tohoto turnaje. Zvlášť poslední zápas jim ale dodal legitimitu. Výhry proti Eternal Fire, Rebels a do jisté míry i proti Complexity se daly vzhledem k hvězdným jménům Falcons čekat, že si ale poradí i s Natus Vincere, to určitě nebyla samozřejmost. A už vůbec, že nechají NaVi si přičíst pouhých 15 vyhraných kol za dvě mapy. 

Kapitán Falcons, Marco “Snappi” Pfeiffer, považuje reakci komunity za přehnanou. Ačkoliv přiznává, že se ve všech hrách potýkali s problémy, v rozhovoru pro HLTV pozitivně hodnotí to, jak sestava posiluje. „Myslím, že tu byla spousta přehnaných reakcí od komunity obecně. Čtu je a používám je jako motivaci, protože ty názory vidím - ‘Snappi stojí za nic, Snappi nic nedokáže bez sAwa…’ […] Lidi to akorát přehání kvůli pár nepovedeným hrám, ale nové týmy potřebují čas a myslím, že to dokazujeme,“ tvrdí ostřílený dánský kapitán.

BOROS, Falcons | Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
BOROS, Falcons | Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

Falcons ještě mají mnoho co řešit. „Maden a BOROS hráli podobný styl hry, pak na Nuku jsem já hrál na rampě, Magisk hrál na rampě a BOROS hrál na rampě. Na Miragi hrál na A Maden, Magisk i BOROS v pozdějších sestavách Falcons. Je těžké to sladit,“ dává náhled pod pokličku kapitán. Vyjádřil se i ke slovům svého kouče Dannyho “zonic” Sorensena, který prozradil, že se jordánský talent Mohammad “BOROS” Malhas nechová dost profesionálně. „Nebudu lhát, všechno moje soustředění teď směřovalo na BOROSe, ale myslím, že se to konečně začíná ukazovat, hraje líp a líp. Proti Rebels bychom bez jeho výkonu nevyhráli,“ věří.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama