Totální debakl: Světové jedničky končí v Katowicích na posledním místě
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Totální debakl: Světové jedničky končí v Katowicích na posledním místě

Totální debakl: Světové jedničky končí v Katowicích na posledním místě

Michael Douša

Michael Douša

5. 2. 2024 17:30

Tohle čekal jenom málokdo. Světové jedničky Vitality s nejlepším hráčem minulého roku mají v polských Katowicích utrum. Ani letos si Mathieu "ZywOo" Herbaut nesáhne na trofej, kterou v rukách drželo mnoho legend před ním...

Reklama

Zatímco rok 2023 byl ve znamení francouzského týmu Vitality, rok 2024 určitě nezačíná dobrým znamením pro tuto majoritně francouzskou sestavu. Po bolavé prohře proti ENCE přišla možná ještě bolavější prohra proti okleštěným Heroic, kteří jen před několika měsíci přišli o většinu své sestavy a na přelomu roku museli tak zpunktovat úplně novou sestavu poté, co všechny ostatní týmy už měly změny dohodnuté. 

Odchod z Katowic na posledním místě přichází jako poměrně velké překvapení - na BLAST Premier World Final před jen o málo víc než měsícem skončili na prvním místě bez toho, aby prohráli jedinou mapu, na BLAST Premier Spring Groups opět obsadili sdílené první místo, ačkoliv jednou zaškobrtli proti nově vybaveným Astralis. 

TeSeS | Heroic, IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
TeSeS | Heroic, IEM Cologne 2023

Na druhé straně Heroic určitě mohou slavit, jejich cesta do play-off ve Spodek Areně ale ještě ani zdaleka není u konce. Vítězstvím nad Vitality se posunuli teprve do semifinále spodního pavouka, přičemž teprve vítězství ve spodním finále jim zajistí místo mezi velikány. To znamená ještě poměrně trnitou cestu, protože se budou muset utkat nejprve s poraženými ze zápasu MOUZ vs. GamerLegion, a poté jedním z týmu Monte, G2 či ENCE.

Vitality si na druhé straně mohou jít nespokojeně lízat rány zpátky domů, mohou ale apsoň využít čas pro trénink na nadcházející evropský RMR turnaj. Ten započne jen týden po konci IEM Katowice a mezi jejich oponenty budou patřit týmy jako MOUZ, Cloud9, Astralis či nově opravdu žhaví Spirit, takže každá hodina tréninku se jim bude hodit. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama