Spolupráce Fortnite a LEGO bourá rekordy, nový režim hrají miliony hráčů
i Zdroj: Epic Games, Lego
Gaming Fortnite Článek Spolupráce Fortnite a LEGO bourá rekordy, nový režim hrají miliony hráčů

Spolupráce Fortnite a LEGO bourá rekordy, nový režim hrají miliony hráčů

Jarmil Černý

Jarmil Černý

10. 12. 2023 13:30

LEGO Fortnite je herní režim, který se v původně battle-royale laděném titulu objevil teprve nedávno, za pár dní existence však stihl nasbírat rekordní čísla.

Reklama

LEGO Fortnite je nový herní režim, který způsobem hraní připomíná například Minecraft. Snažíte se přežít, vyrábíte nástroje a stavíte vlastní herní svět. Ač jde herně prakticky o téměř plnohodnotnou hru, abyste se do hry dostali, musíte se připojit přes tradiční Fortnite.

I přes to stanovil nový herní režim, založený na stavebnicích LEGO, rekordní čísla v rámci počtu hrajících hráčů. Poprvé v historii byl také překonán hlavní režim battle-royale. Fortnite v poslední době překonává samo sebe, poslední rekord se hře totiž podařilo překonat teprve nedávno díky sezóně nazvané Chapter 4 Season OG. Ta přinesla do hry starší herní mechaniky a původní mapu, což u hráčů vzbudilo obří nostalgii a okamžitě se to projevilo na číslech hratelnosti. V jeden den totiž hrálo hru 44 milionů hráčů, což překvapilo samotné vývojáře, kteří potvrdili, že se OG sezóna zase vrátí v roce 2024.

Po úspěšné OG sezóně tak přichází další velký a velmi chytrý tah vývojářů. Uzavřením spolupráce se společností LEGO vytvořili zcela nový herní režim, který se opět stal absolutním hitem. V době psaní článku (10. prosince 2023) je LEGO Fortnite dokonce nejpopulárnějším režimem ve hře.

Aktuální počet aktivních hráčů k 10. prosinci 2023:

  1. LEGO Fortnite - 1 230 821 aktivních hráčů
  2. Battle Royale - 564 366 aktivních hráčů
  3. Ranked Battle Royale - 466 488 aktivních hráčů
  4. Zero Build Battle Royale - 252 670 aktivních hráčů
  5. Rocket Racing - 240 406 aktivních hráčů

Společně s LEGO Fortnite zamířil do hry také režim Rocket Racing, závodní mód s autíčky ze hry Rocket League, kterou v minulosti společnost Epic Games odkoupila. Ten hráče zaujal podstatně méně, byť je počet aktivních hráčů také velmi úctyhodný a nemusela by se za něj stydět kdejaký velký multiplayerový titul.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama