Spuštění Star Wars: Battlefront Classic Collection je katastrofa
i Zdroj: EA
Gaming Star Wars: Battlefront (2004) Článek Spuštění Star Wars: Battlefront Classic Collection je katastrofa

Spuštění Star Wars: Battlefront Classic Collection je katastrofa

Václav Brixí

Václav Brixí

16. 3. 2024 16:42

Vylepšené verze dvou původních dílů Star Wars: Battlefront byly po téměř 20 letech vydány na nové konzole a PC. Vydání však doprovází jen problémy a negativní hodnocení.

Reklama

Během nedávné prezentace Nintendo Direct byl fanouškům Star Wars nadělen menší dárek. Původní díly velice populární multiplayerové akce Battlefront z let 2004 a 2005 měly omládnout v podobě remastrované verze Classic Collection, která je obohacena o dílčí nové mapy, hrdiny a zbraně. Namísto nostalgického návratu do dob minulých se však fanouškům představila nehratelná tragédie. S vydáním hry se pojí pouze problémy s připojením, bugy a nefungující základní mechaniky. 

Na stránkách distribuční platformy Steam hra od počátku sbírá především negativní hodnocení a její celková bilance je jasně v rudých číslech. Podle statistik hru kladně ohodnotilo pouze 20% hráčů. Hráčská komunita je po právu rozzuřená a na sociálních sítích označuje celou Classic Collection za podvod a okrádání zákazníků. Někteří se snaží potencionální zájemce od koupě odradit.

Podle samotných hráčů byly při spuštění hry na PC dostupné pouze tři herní servery pro 64 lidí. Hru se přitom snažilo ve stejnou dobu hrát více než 20 tisíc hráčů. To znamená, že se k samotnému hraní dostalo maximálně 192 jedinců, což není ani 1% z těch, kteří si hru zakoupili. Ačkoliv po pár hodinách byly přidány nové servery, celková situace se příliš nezlepšila. Hráči měli velmi časté problémy se stabilitou připojení a neustále naráželi na bugy, které dělali hru nehratelnou. V mnoha případech zbraně nepůsobily žádné poškození nebo byly kvůli zasekávání a samovolnému posouvání hráče po mapě v podstatě nepoužitelné.

Doufejme, že vývojáři ze studia Aspyr dokáží Classic Collection uvést rychle do pořádku a přesvědčí hráče, kteří na hru ještě nezanevřeli, že se bude jednat o skvělý nostalgický zážitek. Vzhledem k vlně nespokojenosti, která se na ně valí ze všech stran, to ale budou mít velice těžké. Přeci jen se už nemalý počet hráčů snaží titul vrátit s nepochopením, že 19 let starou hru nedokáží vývojáři dostat alespoň do vzdáleně fungujícího stavu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama