Microsoft uvažuje o bezplatném streamování her v Xbox Game Passu
i Zdroj: Microsoft
Gaming Článek Microsoft uvažuje o bezplatném streamování her v Xbox Game Passu

Microsoft uvažuje o bezplatném streamování her v Xbox Game Passu

Monika Kočicová

Monika Kočicová

13. 12. 2023 11:15

Společnost Microsoft možná nabídne streamování her přes Xbox Game Pass zdarma. O službě otevřeně hovořila jako o potenciálním obchodním modelu pro rozvíjející se trhy. Bezplatný přístup by byl možný za sledování reklam.

Reklama

Společnost Microsoft zkoumá možnost nabízet bezplatný přístup ke službě Xbox Game Pass. Finanční ředitel Xboxu Tim Stuart nedávno řekl účastníkům konference Wells Fargo TMT Summit, že firma chce přinést předplatné na každou obrazovku, na které lze hrát hry. Jako jednu z možných metod rozšíření působnosti služby uvedl nabídku streamování her s podporou reklam pro hráče na rozvíjejících se trzích.

Server TweakTown s odkazem na Stuartovo prohlášení sdělil, že oblasti jako Afrika, Indie či jihovýchodní Asie, by mohla získat hraní zdarma skrz streamovací službu xCloud. „V těchto místech bychom se mohli zeptat, zda chtějí za 30 sekund reklamy získat dvě hodiny streamování her,“ řekl Stuart.

Podle Stuarta se jedná o regiony, kde nejsou konzole příliš populární, naopak většina lidí vlastní chytré mobilní telefony a mladí lidé mají rostoucí disponibilní příjmy. „Můžeme vstoupit na trh s vlastním obchodním modelem a oslovit miliony hráčů, u kterých by se nám to dřív nepodařilo,“ pověděl.

Windows Central informoval, že Xbox Game Pass s reklamami by se měl spustit již v příštím roce. Údajně se plánují i dřívější beta verze umožňující přístup některým uživatelům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama