Xbox poprvé v historii překoná PlayStation. Má to ale háček
i Zdroj: Microsoft
Gaming Článek Xbox poprvé v historii překoná PlayStation. Má to ale háček

Xbox poprvé v historii překoná PlayStation. Má to ale háček

Josef Ventrča

Josef Ventrča

20. 11. 2023 18:40

Aktuální prognózy ukázaly, že společnost Microsoft by historicky poprvé mohla překonat na herním poli svého největšího konkurenta, japonskou firmu Sony. Změnu v herním průmyslu ale významně ovlivňuje třetí hráč na poli, a to Activision Blizzard.

Reklama

V nedávné zprávě zveřejněné společností Newzoo je uvedeno, že kdyby Microsoft získal Activision Blizzard dřív, pak by se spojením sil zvýšily příjmy z herního softwaru Microsoft Gaming nad příjmy Sony. To by tedy znamenalo, že poprvé v historii by se Xbox v žebříčcích dostal před PlayStation.

Exkluzivity pro Xbox Game Pass? Phil Spencer prozradil plány
i Zdroj: Microsoft

Exkluzivity pro Xbox Game Pass? Phil Spencer prozradil plány

Generální ředitel Xboxu promluvil o budoucnosti předplatné služby Game Pass.

28. 9. 2023 15:30

Za současných podmínek se však Microsoft v prvním pololetí roku 2023 s příjmem 6 miliard dolarů umístil na čtvrtém místě za stále dominantním Tencentem (15,4 miliardy dolarů), Sony (8,08 miliardy dolarů) a Applem (6,9 miliardy). Activision Blizzard pak s 4,4 miliardy dolarů obsadil sedmou příčku. Pokud by se tedy akvizice stihla dokončit o rok dřív, pak by Microsoft měl celkově 10,4 miliardy dolarů a získal by stříbrnou pozici.

Otázkou nyní je, zda se prognóza vyplní v příštím roce, kdy se portfolio firem vlastněných amerických technologickým gigantem rozroste o významného hráče na trhu, který vlastní licence herních sérií jako Call of Duty, World of Warcraft nebo Diablo. Fanoušci obou značek i herního průmyslu obecně mohou očekávat zajímavé závodění herních společností.

ANKETA: Překoná Microsoft svými příjmy z her v příštím roce Sony?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama