Jaké Xbox hry budou dostupné i na PlayStationu? Spencer odhalí plány
i Zdroj: Bethesda Game Studios
Gaming Článek Jaké Xbox hry budou dostupné i na PlayStationu? Spencer odhalí plány

Jaké Xbox hry budou dostupné i na PlayStationu? Spencer odhalí plány

Josef Ventrča

Josef Ventrča

7. 2. 2024 14:30

Od důvěryhodných zdrojů se objevují spekulace, že Xbox chce některé své exkluzivní hry poskytnout i konkurenčnímu PlayStationu. Šéf společnosti Phil Spencer na sociální síti přislíbil, že se veřejnost brzy dozví plány.

Reklama

Ke konci prvního únorového víkendu zahraniční média přišla se spekulacemi, že Xbox plánuje rozšířit seznam svých exkluzivních titulů i na další platformy jako PlayStation a Nintendo. Po Hi-Fi Rush by dalšími hrami měly být například Starfield nebo očekávaný Indiana Jones and the Great Circle.

Microsoft uvažuje o bezplatném streamování her v Xbox Game Passu
i Zdroj: Microsoft

Microsoft uvažuje o bezplatném streamování her v Xbox Game Passu

Společnost Microsoft možná nabídne streamování her přes Xbox Game Pass zdarma. O službě otevřeně hovořila jako o…

13. 12. 2023 11:15

S informací o chystané akční novince od studia MachineGames přišel respektovaný novinář Tom Warren z magazínu The Verge. Odkazoval na vlastní zdroje z Microsoftu, podle kterých byl exkluzivita měla být pouze časově omezená na několik měsíců. Waren dál uvedl, že Microsoft plánuje změnit svůj postup při vydávání her a chce se víc zaměřit na multiplatformové tituly.

O další překvapivé bombě promluvil v podcastu XboxEra Nick Baker, který od svých zdrojů zjistil, že Xbox zvažuje vydání Starfieldu na PlayStationu. Ta by se na konkurenční platformě měla objevit společně s vydáním rozšíření Shattered Space. Baker taky uvedl, že Microsoft měl investovat peníze do získání většího množství devkitů PlayStationu 5. Údajně společnost nechce dle jeho slov nechat peníze ležet na stole, které může získat vydáním hry na jiných zařízeních. Bude však zajímavé sledovat, jak tato politika ovlivní nastavení kolem služby Game Pass.

Plány se brzy dozvíme

Spekulace se ještě prohloubily poté, co šéf Xboxu Phil Spencer na svém profilu na sociální síti X zveřejnil prohlášení, ve kterém slíbil, že se již za týden veřejnost dozví o nadcházejících plánech. „Na příští týden jsme naplánovali obchodní akci, na které se s vámi podělíme o další podrobnosti o naší vizi budoucnosti Xboxu,“ napsal.

Ke zprávě se již víc nevyjádřil, a zatím ji nekomentoval ani pro zahraniční média. Jisté však je, že se bude jednat o něco velkého, jelikož kvůli maličkostem se neplánují speciální události.

Xbox hry dostupné pro PlayStation

Na internetu koluje seznam potenciálních Xbox titulů, které by mohly být dostupné i na PlayStationu 5. Ačkoliv je sdílí důvěryhodní insideři nebo novináři, tak upozorňujeme, že je zatím nutné je brát s velkou rezervou, dokud Microsoft vše oficiálně nepotvrdí.

Mezi zatím exkluzivní Xbox hry, které by mohly být vydány i pro PlayStation 5, patří:

  • Indiana Jones and the Great Circle
  • Starfield
  • Hi-Fi Rush
  • Doom: Year Zero
  • Sea of Thieves
  • Microsoft Flight Simulator
  • Halo Infinite
  • Halo Master Chief Collection
  • Pentiment
  • Grounded
  • Gears of War série
  • Senua's Saga: Hellblade 2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama