Do lodě ve Starfield naskládal tisíce brambor, následný experiment byl úspěšný
i Zdroj: Betehsda Games Studios, Screenshot od: „Moozipan“
Gaming Starfield Článek Do lodě ve Starfield naskládal tisíce brambor, následný experiment byl úspěšný

Do lodě ve Starfield naskládal tisíce brambor, následný experiment byl úspěšný

Jarmil Černý

Jarmil Černý

8. 9. 2023 11:30 1

Starfield je dostupný už pár dní a ti nejvynalézavější hráči se začínají pouštět do skutečného zátěžového testování hry. Ve jménu vědy provádějí se hrou různé experimenty, jejichž výsledky jsou mnohdy překvapující, někdy očekávatelné a jindy úplně bezvýznamné.

Reklama

Do podobného experimentu se pustil jeden z uživatelů Redditu, který se rozhodl naskladnit ve své kosmické lodi 20 tisíc brambor. Uzavřel je v jedné z místností a očekával co se stane, až onu místnost plnou brambor otevře.

Lokomotiva Tomáš nebo Millennium Falcon, tohle jsou nejlepší lodě postavené ve Starfield
i Zdroj: Bethesda Games Studios

Lokomotiva Tomáš nebo Millennium Falcon, tohle jsou nejlepší lodě postavené ve Starfield

Hráči prostě milují upouštět uzdu svojí fantazii ve hrách od Bethesdy. Tentokrát k tomu nepotřebují žádné modifikace, ti…

8. 9. 2023 15:00

Pokud vám právě běží hlavou, co je to za blbost a proč by to někdo vůbec dělal, tak budete možná překvapeni. Komunita tento experiment ocenila a poukázala na to, že jakmile hráč otevře dveře a brambory se z nich začnou valit ven, je animace naprosto plynulá, brambory se vizuálně nijak nezasekávají, ani se nespustila žádná fyzikálně nepochopitelná akce, kdy by třeba brambory začaly skákat do vzduchu či se jinak pochybně pohybovat, jak to občas bývá v jiných hrách. „Je to jako animace z Blenderu [program pro vytváření 3D objektů a animací pozn. red.], představa, že je to vše renderováno v reálném čase je bláznivá,“ chválí experiment a technické řešení hry jeden z komentujících.

Byť nevíme přesně, na jakém stroji hra v tomto případě běží, pozoruhodné je také to, že tisíce objektů brambor hru vůbec neshodilo, ani nezapříčinilo jinou chybu. Z videa lze usoudit, že mohlo dojít maximálně k mírnému poklesu FPS. Uživatel Moozipan v experimentování pokračoval a do místnosti plné brambor se následně rozhodl hodit granát. Klip však končí v moment, kdy došlo k výbuchu a je tak těžké odhadnout, co se přesně stalo a zda hra technicky zvládla i tuto část experimentu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama