Streamerka vyzkoušela doletět k planetě ve Starfield, výsledek je zklamání
i Zdroj: Bethesda Game Studios
Gaming Starfield Článek Streamerka vyzkoušela doletět k planetě ve Starfield, výsledek je zklamání

Streamerka vyzkoušela doletět k planetě ve Starfield, výsledek je zklamání

Jarmil Černý

Jarmil Černý

4. 9. 2023 18:40 2

Bethesda už dříve avizovala, že ve Starfieldu nebude možné k planetám fyzicky doletět a že vesmírná část hry a část, kde chodíte po planetách, budou ve skutečnosti dvě reality.

Reklama

S tím se nechtěla smířit australská streamerka Alanah, která se „pro vědecké účely,“ vydala na cestu za objevením, jak jsou planety ve vesmírné části hry reprezentovány.

Mít pohlavní styk ve hře Starfield se vyplatí, hráče čeká odměna
i Zdroj: Bethesda Softworks

Mít pohlavní styk ve hře Starfield se vyplatí, hráče čeká odměna

Ukázalo se, že prožít románek ve hře Starfield není jen o dobrém pocitu, hra vás za prožitý pohlavní styk patřičně odmění.

6. 9. 2023 14:50

Ve hře tak nastavila kurz svojí vesmírné lodi na planetu Pluto a prohlásila, že půjde spát a uvidí, kam doletí. Plány ji však překazil neustálý pohyb planety. Nakonec se tedy rozhodla nastavit si budík každých 30 minut, aby mohla kurz postupně korigovat.

O neuvěřitelných sedm hodin později se konečně k Plutu dostala, výsledek však byl pro celý stream velkým, avšak očekávaným, zklamáním. Když navigace poprvé ukázala 0 metrů od Pluta, loď planetou prostě proletěla jako jednoduchým 2D obrázkem.

Planety ve vesmíru jsou ve hře tedy reprezentovány pouhou iluzí, ostatně jak už naznačoval sám Todd Howard: „Lidé se ptali: 'Můžete letět s lodí přímo na planetu?' Ne. Na začátku projektu jsme se rozhodli, že na povrchu [planety] je jedna realita, a když jste ve vesmíru, je to jiná realita.“  Dodal také, že fyzické přistávání na planetách není důležité pro hráčský zážitek. „Pokud se snažíte strávit opravdu hodně času inženýrstvím takového přechodu [mezi vesmírem a povrchem planety pozn. red.], plýtváte spoustu času na něčem, co ve skutečnosti není pro hráče tak důležité.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama