V domě herce z GTA 5 měl zasahovat SWAT
i Zdroj: Rockstar Games
Zajímavosti Grand Theft Auto V Článek V domě herce z GTA 5 měl zasahovat SWAT

V domě herce z GTA 5 měl zasahovat SWAT

Monika Kočicová

Monika Kočicová

24. 11. 2023 14:15

Dabér Michaela z Grand Theft Auto V si o Díkuvzdání nemohl v klidu užít hraní GTA Online. K jeho domu někdo údajně zavolal zásahovou policejní jednotku, když nahlásil falešnou závažnou událost. Herec další den uvedl věci na pravou míru.

Reklama

Herec a dabér Ned Luke známý pro ztvárnění postavy Michaela De Santy v Grand Theft Auto V musel během živého vysílání čelit otravné situaci. Zatímco hrál a streamoval GTA Online, někdo do jeho domu přivolal jednotku SWAT na základě smyšlené nezákonné události, jako je například střelba. Šlo tedy o takzvaný swatting.

Z Elona Muska bude streamer. Na jaké hry se můžeme těšit?
i Zdroj: Blizzard

Z Elona Muska bude streamer. Na jaké hry se můžeme těšit?

Miliony diváků byly svědky testovacího streamu na platformě X (původně Twitter). Elon Musk si na něm zahrál Diablo 4 a měl i…

12. 10. 2023 17:41

Představitel jedné z hlavních postav pravidelně vysílá hraní slavného multiplayerového titulu na svém YouTube kanále. O Díkuvzdání si tak chtěl užít zábavu se svou komunitou, když náhle obdržel telefonát o tom, že se před jeho domem sjela zásahová policejní jednotka. Dle viditelné hercovi reakce na videu lze usoudit, že jej situace překvapila a zklamala. „Musím končit, nějací blbečci na můj dům zavolali policii,“ řekl před neplánovaným ukončením vysílání.

Luke po incidentu ujistil fanoušky o své bezpečnosti. Mnoho uživatelů v komentářích na YouTube a sociální síti X herce podpořilo. Zároveň se objevily i ohlasy, aby americké úřady podnikly tvrdší a efektivnější kroky proti tomuto nezákonnému jednání.

EDIT: Ned Luke v pátek večer vydal vyjádření na svém profilu na sociální síti X, ve kterém upřesnil, že podobné situaci čelil již pošesté. Tentokrát však k jeho domu neposlali policejní oddíl, ale hasičskou jednotku.

Swatting je závažný problém

Swatting je totiž rozšířeným nešvarem, kterému čelí mnoho streamerů. Server Dexerto například již dřív informoval o tom, že populární tvůrce videí IShowSpeed se po přestěhování do nového domu musel s touto situací potýkat dvakrát během jednoho týdne. 

Swatting je aktuálním tématem především v USA. Trpí na něj zejména známé osobnosti a internetoví tvůrci. Spočívá v tom, že divák nebo fanoušek falešně nahlásí spáchání závažného trestného činu policii, která pak na údajné místo činu pošle speciální jednotky. Ty většinou neví přesně, co mohou v lokaci očekávat, a tak preventivně nahlášené místo činu obklíčí a nechají vyjít osoby s rukama nad hlavou. Známé osobnosti pak musí složitě vysvětlovat, že jde o jejich vlastní dům a že si z nich pravděpodobně jen někdo dělá srandu přes internet.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama