Fortnite v rukou britské armády. Hra slouží pro nábor mladých
i Zdroj: Epic Games
Zajímavosti Fortnite Článek Fortnite v rukou britské armády. Hra slouží pro nábor mladých

Fortnite v rukou britské armády. Hra slouží pro nábor mladých

Josef Ventrča

Josef Ventrča

20. 1. 2024 15:00

Armáda ve Velké Británii propaguje novou událost ve hře Fortnite. Vypadá to, že vojenský úřad se prostřednictvím populární videohry zaměřil na nábor mladých lidí. Veřejnost akci kritizuje.

Reklama

Britská armáda nedávno představila zcela novou událost ve hře Fortnite s názvem Operation: Belong. Na akci, která se uskuteční 24. ledna, se influenceři a tvůrci obsahu utkají na mapě, kterou podle serveru Insider Gaming někteří označují za chabě skrytou náborovou akci. Ve skutečnosti se však armáda ani nesnaží nic skrývat, jelikož příspěvek propagovala na profilu stránky Army Jobs.

Fortnite se rozšíří o zběsilé závodění v režimu Rocket Racing
i Zdroj: Epic Games

Fortnite se rozšíří o zběsilé závodění v režimu Rocket Racing

Rocket Racing bude nový mód, který obohatí hratelnost populárního titulu Fortnite. Hráči se mohou těšit na šílené závody a…

8. 12. 2023 11:40

V Operation: Belong hráči musí zdolat překážky, uplatnit svůj výcvik a pracovat jako jeden. Armádní vyznění úkolů ve hře však popudilo veřejnost, která kritizuje britské síly, že zaměřila nábor na děti, případně se pokouší ukázat mladým lidem, co to znamená být vojákem.

Představitelé armády se dle zahraničních médií k těmto osočení nevyjádřili. Nicméně v samotném příspěvku stojí, že livestream s influencery, který je součástí události, je určen pro uživatele starší 18 let. Samozřejmě toto upozornění nikdo nebude brát vážně, a je velmi pravděpodobné, že stream uvidí i nezletilé osoby.

Armády v gamingu

Server Insider Gaming připomněl, že britská armáda není první, kdo používá Fortnite jako marketingový či propagační nástroj. Britští vojáci pak obecně patří mezi jedny z nejaktivnějších na poli videoher, jelikož mají i vlastní esportové týmy, účastní se různých herních festivalů a taky vysílá na svém kanálu na platformě Twitch.

Obecně pak hry, zejména s válečnou tematikou, využívají i další země k náborovým akcím svých vojenských útvarů, například americká armáda byla aktivní v titulu Call of Duty. Rovněž i ona má esportový tým, stejně tak i další útvary sil Spojených států amerických, jako jsou letectvo, námořní pěchota či námořnictvo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama