Fortnite bude opět dostupný pro iPhone. Má to ale háček
i Zdroj: Epic Games
Gaming Fortnite Článek Fortnite bude opět dostupný pro iPhone. Má to ale háček

Fortnite bude opět dostupný pro iPhone. Má to ale háček

Josef Ventrča

Josef Ventrča

29. 1. 2024 06:00

Majitelé chytrých telefonů značky Apple si opět budou moci zahrát Fortnite. Epic Games využije nového zákona Evropské unie. Stažení aplikace však nebude klasickým způsobem.

Reklama

V Evropě bude pro zařízení Apple iPhone nebo iPod opět dostupný populární battle royale Fortnite. Společnost Epic Games totiž využije nového zákona Evropské unie, takzvaného Aktu o digitálních trzích, podle kterého mají společnosti jako Apple nebo Google povolit na zařízeních vedle svých primárních obchodů i obchody třetích stran. Pro hráče to tedy znamená, že si budou moci na zařízeních nainstalovat aplikaci Epic Games Store, ze které následně mohou stáhnout a hrát Fortnite v aktuální verzi. Nový zákon EU začne platit letos v březnu.

Fortnite v rukou britské armády. Hra slouží pro nábor mladých
i Zdroj: Epic Games

Fortnite v rukou britské armády. Hra slouží pro nábor mladých

Armáda ve Velké Británii propaguje novou událost ve hře Fortnite. Vypadá to, že vojenský úřad se prostřednictvím populární…

20. 1. 2024 15:00

Pro Epic i fanoušky Fortnite je to výhra, jelikož na zařízeních s operačním systémem iOS se hra objevila naposledy ve verzi s druhou kapitolou třetí sezony, v níž došlo k zaplavení mapy. Od té doby byli uživatelé zaseknutí v čase, ačkoliv měli k dispozici oficiální digitální in-game obchod. Jenže i na jeho zrušení došlo, a to loni v únoru. Tentokrát však už s největší pravděpodobností nebude hráčům překážet v užívání si svého oblíbeného titulu naplno.

Šéf Epic Games Tim Sweeney se však na sociální síti X vyjádřil kriticky vůči Applu. „Budou se nadále snažit alternativním obchodům s aplikacemi znepříjemnit nebo přinejmenším ovlivnit jejich fungování,“ napsal v příspěvku. Narážel tím na nové podmínky, podle kterých vývojáři nebo vydavatelé, co vydají svou aplikaci mimo App Store, budou muset Applu platit poplatek 0,5 eura za každé stažení nad hranici jednoho milionu. Zároveň společnost stanovila podmínky pro platby mimo App Store, které počítají s 27procentním podílem z každé platby. To je ale podle Sweeneyho v Evropské unii nelegální.

Vypadá to, že skoro čtyřletý spor společností Epic Games a Apple se potáhne nadále. Určitě bude zajímavé sledovat, co spuštění Fortnite na zařízeních od Applu způsobí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama