GTA 6 vyjde nejprve na konzole, PC hráči si opět počkají
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming GTA 6 Článek GTA 6 vyjde nejprve na konzole, PC hráči si opět počkají

GTA 6 vyjde nejprve na konzole, PC hráči si opět počkají

Jarmil Černý

Jarmil Černý

5. 12. 2023 09:27

Rockstar Games zveřejnil s vydáním prvního traileru také tiskovou zprávu, ve které informuje, že GTA 6 bude v roce 2025 dostupné pouze na konzolích Playstation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama

Rockstar Games podobně postupovalo už při vydání GTA 5. Verze pro konzole Playstation 4 a Xbox One vyšly 18. listopadu roku 2014. Hráči hrající na počítačích si museli na vydání hry na jejich primární platformu počkat téměř půl roku, až do 14. dubna roku 2015. Spekulovalo se, že důvodem byly problémy ve vývoji.

Po deseti letech se ovšem historie opakuje a Rockstar opět nevydá PC verzi zároveň s verzemi pro konzole. I tentokrát se objevily spekulace o problémech ve vývoji, zároveň čelil Rockstar několika hackerům a velkým úniků informací. Vývoj GTA 6 mohla také výrazně ovlivnit pandemie covidu-19 v letech 2020-2022.

Tisková zpráva také zmiňuje počet prodaných kopií předchozího, velmi úspěšného, dílu. Grand Theft Auto V se přodalo přes 190 milionů kopií. 

Grand Theft Auto 6 mapa bude součástí státu Leonida
i Zdroj: Rockstar Games

Grand Theft Auto 6 mapa bude součástí státu Leonida

Vývojáři z Rockstar Games zveřejnili s vydáním prvního traileru také tiskovou zprávu, ve které se objevuje název státu, kde…

5. 12. 2023 11:20

Rockstar byl nucen vydat trailer GTA 6 v noci z pondělí 4. prosince na úterý 5. prosince. Stalo se tak nečekaně a o patnáct hodin dříve než vývojáři avizovali v oficiální komunikaci. Spekuluje se, že důvodem byl velký únik několika snímků z traileru a nakonec se na internet měl neoficiální cestou dostat i samotný trailer a to včetně očekávaného data vydání hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama