Influenceři a sociální sítě v GTA 6
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming GTA 6 Článek Influenceři a sociální sítě v GTA 6

Influenceři a sociální sítě v GTA 6

Jarmil Černý

Jarmil Černý

5. 12. 2023 13:55

Nový díl z populární série Grand Theft Auto obdržel svůj první trailer. Téměř čtvrtinu jeho stopáže jsme mohli pozorovat záběry, které připomínaly videa ze sociálních sítí.

Reklama

Sociální sítě a jejich vliv na dnešní společnost je neodmyslitelný, což pochopitelně vědí i v Rockstar Games. Jelikož GTA vždy odráželo a často výrazně parodovalo aktuální trendy a bizarní socio-politické situace, není divu, že se vývojáři ve hře pokusí ztvárnit aktuální trendy v podobě obsahu na sociálních sítí a světa influencerů.

Influencery často zmiňovaly také dřívější úniky informací. Podle těch bychom měli influencery ve světě často potkávat, například v obchodních domech, kterých by se na mapě mělo nacházet hned několik. 

GTA 6 - vše, co víme: datum vydání, čeština, cena, multiplayer
i Zdroj: Rockstar Games

GTA 6 - vše, co víme: datum vydání, čeština, cena, multiplayer

GTA 6 je jednou z nejočekávanějších her. O jejím datumu vydání, ceně či odhalení traileru se již objevilo spoustu spekulací,…

5. 12. 2023 01:20

Tématu sociálních sítí se výrazně věnoval i první trailer k novému dílu městské akce z dílny Rockstar Games. Vyobrazoval totiž několik bizarních situací, jako je zatýkání téměř nahého člověka policí v místě jedné z benzinek, twerkující ženu jedoucí na střeše auta nebo muže lovícího aligátora z bazénu. Většina z nich odkazuje na reálné události, které se v Miami skutečně staly. Vizuály a rozhraní okolo videí v traileru výrazně připomíná sociální sítě. Všechna videa vždy obsahovala krátký popisek a jméno uživatele a tlačítko follow.

Každé video ze sociální sítě má svého autora, můžeme se tedy domnívat, že sociální sítě budou hrát ve světě GTA 6 svoji roli a budou pro něj mít hlubší význam. Z traileru to vypadá, že by mohlo jít o vedlejší mechaniku, jako tomu bylo například v GTA 5 s možností kupovat akcie. Šlo totiž o prvek, který jste nemuseli aktivně využívat, ale pokud jste jeho mechaniky pochopili, pak jste z něj mohli benefitovat. Podobně by to mohlo být s influencery, kde byste mohli mít možnost s účty nějakým způsobem interagovat nebo se sami stát influencery. To už ale zabíháme do nepotvrzených spekulací.

Seznam účtů na sociálních sítích v GTA 6

První trailer odhalil několik názvů účtů, které se ve hře budou pravděpodobně nacházet. Tady jsou:

Alt Tag

LuchaLibreFan

Pravděpodobně profil zabývající se livestreamy z osobního života. Zobrazuje ženu s kladivy v ruce, která vyhrožuje kameramanovi videa. Autor přidává popisek k livestreamu: „Sousedská hlídka v Hamletu to bere vážně.“

Alt Tag

YoMammazJammer

Taktéž jde pravděpodobně o osobní profil. „Odpočívej v pokoji Rudi, vidíme se v nebi,“ píše u videa, kde se řidič automobilu snaží stát jednou nohou na otevřených dveřích jedoucího auta.

Alt Tag

DadBodSquad

Jde pravděpodobně o fanouškovský účet nebo komunitu zajímající se o „dadbody,“ což je typ postavy často starších mužů. „Hej táto! Nech nějaké sugar baby taky nám!“ stojí v příspěvku u videa, které zobrazuje staršího muže na jachtě s několika mladšími dámami.

Alt Tag

OfficialPOACH

Poach je anglická zkratka pro ochránu zvířat a kontrolovaný lov. Není tedy divu, že právě na tomto profilu figurují záběry lovu aligátora z bazénu. Profil video navíc obohatil popiskem „Během párty u bazénu si dávejte pozor na nezvané hosty.“

Alt Tag

PlanetLeonidaMan

„Abyste mohli vidět někoho se takto natřásat, obvykle musíte do strip klubu,“ stojí v příspěvku tohoto profilu. V tomto případě by mohlo jít o profil lovící bizarní situace po celém Leonida. Ve videu z traileru se nachází téměř nahý muž prchající před muži zákona.

Alt Tag

have.a.vice.day

Pravděpodobně další účet publikující videa z dění ve městě. V traileru publikoval video s twerkující ženou na střeše jedoucího auta.

Alt Tag

GeneralCustardCannon

Pravděpodobně soukromý účet. U svého videa v traileru zanechal krátký popisek: „Pouze v Leonida je hrabání se v rozkroku omluvou za špatné řízení.“ Video pak situaci dokresluje mužem, který vystoupil z auta a před ostatními řidiči si šahá k intimním partiím.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama