Přepracovaná hratelnost i grafika. NHL 24 se ukázalo v prvním traileru
i Zdroj: EA Sports
Gaming NHL 24 Článek Přepracovaná hratelnost i grafika. NHL 24 se ukázalo v prvním traileru

Přepracovaná hratelnost i grafika. NHL 24 se ukázalo v prvním traileru

Josef Ventrča

Josef Ventrča

17. 8. 2023 10:00

Velké změny čekají hráče letošního dílu hokejového simulátoru EA Sports NHL. V představovacím videu vývojáři ukázali nové herní mechanismy i lepší grafické zpracování.

Reklama

Po představení herního přebalu s Calem Makarem studia EA Vancouver a EA Sports nezahálí a odhalila NHL 24 v komplexním prvním videu. Přes pět minut trvající ukázka byla především o nových herních mechanismech, se kterými se fanoušci série i noví hráči setkají. Nechybělo ani představení herních režimů. Jako u minulých ročníků i nyní hlavními tahouny jsou Hockey Ultimate Team (HUT) a World of Chel, překvapením ale je, že letos nebudou součástí Online GM a Franšíza. Jistou útěchou pak je podpora crossplay hraní. 

EA Sports NHL 24 vyjde 6. října 2023 na konzolích PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S a Xbox One. Prodávat se bude ve dvou edicích: standardní vyjde na 1 649 korun pro konzole minulé generace, majitelé současných konzolí zaplatí 1 899 korun. Nejvyšší verzí je pak X-Factor edice za 2 599 korun., která navíc nabídne bonusy v podobě předběžného přístupu, prémiovou měnu, exkluzivní předmět pro Calea Makara nebo balíček ikon do režimu HUT. Ani letos se majitelé PC titulu nedočkají, a to čekají již dlouho - naposledy se na počítačích objevilo NHL 09.

Sada nových herních prvků

V hratelnosti se vývojáři zaměřili především na ovládání a pohyb hokejistů na ledě, aby hra lépe odpovídala své skutečné předloze. Díky novému enginu Exhaust bude možné založit déle trvající útočné akce, což by zápasům mělo dodat taky dynamičnosti. Více adrenalinu pak dodá dobíjecí ukazatel tzv. Systému vyčerpání, z kterého budou těžit bonusy útočníci i obránci. 

Engine ovlivní i únavu brankářů, a tím jejich schopnosti reagovat na střely. Čím víc budou pod tlakem, tím se zvýší šance k častějšímu poslechu gólové sirény. Brankáři rovněž dostali nové animace pohybů zajišťujících lepší výkony, takže tím by se mělo srovnat skóre výhod a nevýhod. Dále pak jejich upgradované ovládání hráčem zajistí přístupnější a intuitivnější hraní v bráně. Systém Instinct pak dává lidským hráčům možnost odhadnout místo střely a získat tak bonus k pokusu o zákrok.

Proběhlo velkolepé představení EA Sports FC 24, známe datum vydání

Proběhlo velkolepé představení EA Sports FC 24, známe datum vydání

EA Sports FC 24 obdržel gemeplay trailer a datum vydání

14. 7. 2023 11:59

Velkou pozornost dostalo i zpracování přihrávek, ty budou intuitivnější, přesnější a dovolí hráčům vytvořit zajímavé a kreativní kombinace. Přemapování hlavních tlačítek a nové vizuální prvky nad příjemci či příjemkyněmi přihrávek zaručí přímější hratelnost a možnost přihrát kamkoli a kdykoli. Díky ovládání jedním dotykem lze rychle přesouvat puk po ledě. Tvůrci navíc přidali možnost naznačení, přihrávky nebo kličky po libovolné fintě. Právě blafování se taky dočkalo přepracování, a díky vylepšené funkci s analogovu páčkou ovladače bude ještě přístupnější předvést své dovednosti.

Ověřené režimy

Nejpopulárnější režim v sérii NHL Hockey Ultimate Team dostal taky pár novinek. HUT Moments hráčům umožňuje obnovit a sdílet momenty z hokejové historie i největší události současnosti. NHL 24 také zavádí nový systém sledování cílů v reálném čase na základě typů předmětů, týmů, hokejistů a akcí na ledě, přičemž se aktualizuje postup hráčů ve hře. To umožní uživatelům aktivně sledovat své úkoly a cíle a soustředit se tak na vzrušující dění na ledě. 

Nejnovější pokračování série NHL slibuje taky dosud nejdynamičtější Word of Chel s vylepšeným křížovým hraním. Hráčům pak nabídne více způsobů propojení, lepší matchmaking a vylepšený Creation Zone, díky čemuž uživatelé lépe přizpůsobí svou strategii.

Upravený režim EASHL Playoffs přinese autentickou, avšak zjednodušenou cestu k titulu v 16 zápasech, při kterých hráči budou získávat body do žebříčku, aby se probojovali do finále. NHL 24 dostane taky WOC Battle Pass, který umožní projít si akční sezóny na bezplatné i prémiové úrovni, a aktualizace WOC Storefront přinese ještě více předmětů, kterými lze vybavit svou postavu, a také přístup k novým exkluzivním prémiovým balíčkům vlastních postav, hráčských bannerů a dalších serepetiček.

Lepší grafika i změna komentátorů

Změny se dotkly i vzhledu a poslechu zápasů, od čeho si vývojáři slibují větší ponoření se fanoušků do samotného dění na virtuální ledové ploše. S pomocí mechanismu Flex Moments má být sledování živější než dříve. Tomu pomůže i 75 nových animací oslav gólů, úhly kamery, světelné efekty a možnost uživatelů namapovat si oslavu na svůj ovladač. Dynamické tabule na kluzišti navíc rozšiřují vysílání v rozšířené realitě a zprostředkují klíčové momenty na ledě, jako odpočet trestných minut, souhrn gólů či další statistiky.

Komunita kritizuje EA Sports FC 24 za ohyzdné tváře hráčů

Komunita kritizuje EA Sports FC 24 za ohyzdné tváře hráčů

Hráčská komunita EA Sports FC 24 si okamžitě všimla zvláštních výrazů v tvářích hráčů.

11. 7. 2023 17:48

Vylepšený je i řev diváků, což nabídne kulisu více odpovídající skutečnosti. Změnila se i komentátorská křesla, Raye Ferrara nahradí současná analytička televizní stanice TSN a bývala kanadská reprezentantka Cheryl Pounderová.

„Díky přepracované fyzice a animacím hokejistů přináší hra revoluci ve fyzickém kontaktu a realistické kontroly těla jako nikdy předtím,“ uvádí vývojáři v tiskové zprávě. Z ukázky pak je patrné, že jedinci užívající se kontaktní hru budou nadšení například z rozbíjení plexiskla nebo poslání soupeře na lavičku. Na záběrech lze taky vidět, že výrazného zlepšení se dočkalo i grafické zpracování těl a tváří hokejistů, dresů, arény i veškerého dění v ní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama