Světová dvojka na hraně eliminace z ESL Pro League, MOUZ stačí jediná výhra na postup
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-ESL-Pro-League-Season-18-/i-3MtLv8k/A
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Světová dvojka na hraně eliminace z ESL Pro League, MOUZ stačí jediná výhra na postup

Světová dvojka na hraně eliminace z ESL Pro League, MOUZ stačí jediná výhra na postup

Michael Douša

Michael Douša

9. 9. 2023 17:30

Vyřazovací fáze skupiny B na ESL Pro League season 18 pomalu vrcholí, o postup v pátek bojovali také MOUZ a Heroic. Světové dvojce se proti MOUZ dnes ale nedařilo, tým na jedenácté příčce dnes Dány rozdrtil ve vcelku rychlých dvou mapách.

Reklama

Zápas čísel 2 a 11 ve světovém žebříčku dopadl určitě jinak, než většina lidí čekala, namíchaná evropská sestava v posledním pátečním zápase jejich dánské protivníky porazila rychleji, než se Dáni pořádně stihli vzpamatovat.

První mapou byla Mirage, výběr MOUZ i přes to, že je to jednou z jejich nejhorších map posledního půl roku s pouhými necelými 43 % výher, naopak Heroic na Miragi solidních 68 % výher, je to jejich druhá nejlepší mapa posledního půlroku. MOUZ hru započali pěti vyhranými koli, které se urputně snažili dorovnat Heroic, o jeden bod Dánům ale výhoda v prvním poločase utekla, takže jistě doufali v lepší pokračování po krátké poločasové pauze. Hezkého pokračování se ale Dánům nedostalo, vyhráli pouhé jedno kolo z devíti, MOUZ na své mapě zazářili a připsali si tak první zářez. 

Vlastní výběr Heroic dal novou naději, na Nuke mají oba týmy podobné procento výher - Heroic rovných 60 % a MOUZ něco málo přes 66 %. Tentokrát byl první poločas těsný a velmi napínavý, k jeho konci se ale dostali MOUZ do vedení. To okamžitě po přelomů polovin mapy dorovnali Heroic, ale to je nejdál, co se za tuto hru dostali. MOUZ si to nenechali líbit a šli si za svou výhrou, což se jim povedlo po vítězném Nuku 16-10. 

Heroic na IEM Cologne 2023
i Zdroj: Michael Douša, Grunex.com
Heroic na IEM Cologne 2023

V celé hře zářil mladý slovenský střelec David “frozen” Čerňanský, ukořistil si nejvíce zabití, dohromady 41 ku 19 smrtím za obě mapy, měl také - nepřekvapivě - nejlepší rating ze serveru - 1,37. 

Heroic ještě ale nejsou po této hře oficiálně venku z boje o ESL Pro League season 18 titul, jen se jim poněkud ztížil. Sestoupili totiž do Last Chance Stage, kde je jako první čekají ukrajinští Monte. MOUZ mají ještě jednu relativně pohodlnou šanci na další postup ve hře proti MIBR, která se uskuteční již dnes od 16:00. Proti MIBR ale už jednou prohráli, takže se musí hlídat, aby se vyhnuli zbytečným chybám. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama