Trailer GTA 6 odkazuje na skutečné události. Znáte je všechny?
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming GTA 6 Článek Trailer GTA 6 odkazuje na skutečné události. Znáte je všechny?

Trailer GTA 6 odkazuje na skutečné události. Znáte je všechny?

Josef Ventrča

Josef Ventrča

6. 12. 2023 11:40

Budete se divit, jak imerzní zážitek GTA 6 bude. Vývojáři dokonce použili odkazy na skutečné události a postavy v záběrech úvodního videa.

Reklama

Společnost Rockstar Games se nebojí vtipně a svým vlastním způsobem poukázat na problematiku současné společnosti, či určité rezonující události. Již předchozí díly série Grand Theft Auto byly známé svými narážkami na skutečné události, například v GTA 5 se cílem stala popkultura. A vypadá to, že i GTA 6 v tomto duchu pokračuje a ukáže případy, které se odehrály v Miami, předlohy herního Vice City, případně celé Floridy. V novém traileru se objevily výrazné scény, které určitě neunikly pozornosti žádného diváka.

Influenceři a sociální sítě v GTA 6
i Zdroj: Rockstar Games

Influenceři a sociální sítě v GTA 6

Nový díl z populární série Grand Theft Auto obdržel svůj první trailer. Téměř čtvrtinu jeho stopáže jsme mohli pozorovat…

5. 12. 2023 13:55

Asi nejvýraznější je potetovaný muž s obarvenými vlasy vypadající, že zrovna stojí před policejním foťákem před tím, než ho pošlou do cely. Tato postava odkazuje na skutečného trestance, takzvaného Jokera z Miami. Lawrence Sullivan, který má vytetovanou nechvalně proslulou jizvu na obličeji, se stal virálním poté, co ho policie zatkla za údajné mávání nabitou zbraní na řidiče na Floridě.

Další groteskní situaci představuje postarší žena v noční košili s kladivy v rukou, která prohlásí: „Podívejme se, kdopak se vrátil.“ I ona je narážkou na virální video šířící se dříve na sociálních sítích, kde neznámá žena chtěla zastrašit souseda s kladivem a rozbila mu auto. Klip se v té době dostal i do celostátních zpráv.

Taky vytahování aligátora z bazénu odpovídá záběru, který se objevil v minulosti v televizi. Odpovídá tomu nejen úhel posazení kamery, ale i snaha ošetřovatele vytáhnout zvíře z vody. Na událost například upozornil deník Daily Mail. Taky aligátor, který vešel do obchodu odkazuje na událost z běžného života lidí na Floridě zachycenou na kamerách.

GTA 6 odkazuje na skutečné události.
i Zdroj: Daily Mail
GTA 6 odkazuje na skutečné události.

Pohledům určitě neunikla ani twerkující žena na kapotě osobního vozidla. I to by mohl být odkaz na reálnou událost, která se stala v roce 2017 v Miami a lidi ji zachytili na mobilním zařízení. Také naháč utíkající před policisty na benzinové pumpě patří mezi případy ze života.

Muž v tangách zalívající zahradu je taky skutečný. Rozdíl je však v tom, že ve hře má alespoň nějakou část oblečení, zatímco v Miami se rozhodl tuto činnost vykonávat před pěti lety zcela nahý. I on vystavil své tělo na obdiv v celostátní televizi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama