Velké změny na ESL Impact: Amerika se bouří
i Zdroj: Photo credits: Adela Sznajder, ESL FACEIT Group
Esport Counter Strike 2 Článek Velké změny na ESL Impact: Amerika se bouří

Velké změny na ESL Impact: Amerika se bouří

Michael Douša

Michael Douša

30. 11. 2023 20:30

ESL pro nadcházející rok připravilo velké změny v celém systému ESL Impact, tedy čistě ženské lize pořádané esportovým gigangem. Ženský turnaj kvůli tomu třeba neuvidíme ani v nadcházejících Katowicích...

Reklama

ESL Impact se dočkalo poměrně velké slávy. ESL se rozhodlo svou čistě ženskou ligu propagovat, seč jim síly stačí, a dá se říci, že poměrně úspěšně. Celkem silnou podporu si vysloužila i v Česku a Slovensku, čemuž vděčí především hráčce Kataríně “Kat” Vaškové, která reprezentuje celek Nigma Galaxy, s nimiž vyhrála poslední sérii ESL Impact v napínavém finále proti NAVI Javelins.

Kvůli nízké reprezentaci týmů z mimoevropských regionů ale ESL přistoupilo k razantnímu kroku. Kvalifikační místa pro dva Finals LAN turnaje se zmenšily o jedno místo pro každý mimoevropský region, zatímco Evropě se místa přidala. Evropa tak v kvalifikaci na Season 5 Finals v Dallasu bude mít čtyři místa, Severní Amerika bude mít dvě, Asie a Jižní Amerika po jednom. Na Season 6 se posléze prohodí Severní a Jižní Amerika, zatímco Asie nebude mít už spot vůbec žádný, Evropa dostane celkem pět. 

To se komunitě, především té zámořské, vůbec nelíbí. Poměrně nepopulární je též krok odstranit ESL Impact finále při příležitosti IEM Katowice, hlavní slovo si ale berou Američané, a to jak severní, tak jižní. Jedná se o poměrně nečekaný krok, vzhledem k tomu, že třeba Brazilské týmy na tom byly zpravidla skvěle - na dvou ze tří Impact Finals turnajů se dokonce dostaly až do finále.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama