Devítileté dítě brutálně zavraždilo otce. Může za to Call of Duty, tvrdí policie
i Zdroj: Fotobanka Pixabay (se licencí)
Zajímavosti Článek Devítileté dítě brutálně zavraždilo otce. Může za to Call of Duty, tvrdí policie

Devítileté dítě brutálně zavraždilo otce. Může za to Call of Duty, tvrdí policie

Josef Ventrča

Josef Ventrča

19. 3. 2024 18:00

Hry jsou opět cílem úřadů při vyšetřování zločinu. Americká policie se domnívá, že dítě, které zavraždilo svého otce, se mělo inspirovat hraním Call of Duty a sledováním videí nevhodných pro jeho věk.

Reklama

Devítiletý chlapec z amerického státu Utah měl minulý měsíc brutálně usmrtit svého otce. Podle serveru Yahoo News s odkazem na televizní stanici ABC 4 měl při činu použít sekeru a střelnou zbraň. Policie při vyšetřování uvedla, že za násilným chováním dítětem mohly být i videohry a sledování digitálního obsahu.

Videohry mohou způsobit ztrátu sluchu nebo hučení v uších
i Zdroj: Fotobanka Pixabay (s licencí)

Videohry mohou způsobit ztrátu sluchu nebo hučení v uších

Hlasité zvuky a hudba ve videohrách mohou zhoršit sluch, nebo dokonce způsobit tinnitus. Lékaři se na tom shodli ve…

23. 1. 2024 15:30

Záchranáři, kteří na místě zasahovali, ve zprávě uvedli, že dvaatřicetiletý muž byl v bezvědomí a krvácel ze střelného zranění hlavy, které utrpěl střelbou do týla. Na hlavě, obličeji, rukou a pažích měl taky tržné rány od sečné zbraně. Tím vyloučili možnost sebevraždy, která byla původně na tísňové lince nahlášená. „Rány na rukou muž utrpěl nejspíš při bránění,“ uvedli vyšetřovatelé v zatykači. Podle úřadů se incident stal v noci, když šli chlapec s mužem spát. Podle výpovědi svědků, kteří bydleli v domě, se mladík měl špatně chovat.

Podle informací serveru Insider Gaming policie spojuje za možnou příčinu násilného chování chlapce jeho zálibu ve hrách a sledování videí s násilným obsahem. Policisté podle stanice Fox zjistili, že chlapec trávil hodně času na mobilním telefonu a tabletu. „Podezřelý sledoval videa nevhodná pro jeho věk. O tom, co v nich viděl pak hovořil s ostatními dětmi v domácnosti, což vedlo k trestům od dospělých,“ uvedli.

V dokumentech z vyšetřování dál sdělili, že jedna z her, které měl chlapec v oblibě, obsahovala stejné zbraně, co měl použít při činu. Server Insider Gaming napsal, že prokurátoři se nyní údajně snaží prokázat souvislost mezi vraždou a Call of Duty: Warzone.

Vyšetřování však nadále pokračuje a policie zatím nezveřejnila možný motiv vraždy. 

Ve Spojených státech amerických se však pravděpodobně jedná o další případ, kdy se z videoher stává obětní beránek, ačkoliv různé vědecké studie neprokázaly, že by za násilím dětí mohly skutečně hry či digitální obsah. Naopak existuje několik výzkumů dokazujících, že díky hrám děti ve vyloučených lokalitách neskončily například u drog nebo v gangu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama