Xizt se předčasně loučí s Heroic. Smlouvu ukončuje rok před vypršením
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Xizt se předčasně loučí s Heroic. Smlouvu ukončuje rok před vypršením

Xizt se předčasně loučí s Heroic. Smlouvu ukončuje rok před vypršením

Michael Douša

Michael Douša

12. 12. 2023 20:35

Švédský kouč měl sice s Heroic ještě další rok zůstat, s organizací se "po vzájemné dohodě" ovšem rozloučí už po BLAST World Final. Další hřebíček do rakve Heroic?

Reklama

Richard “Xizt” Landström byl součástí neuvěřitelného rekordu v Counter-Strike: Global Offensive, když spolu s jeho švédskými kolegy v NIP zvládl vyhrát 87 map v řadě. Po neúspěchu velkého reunionu pod hlavičkou Dignitas se raději vydal na dráhu kouče. Na podzim roku 2021 se pustil do akce jako kouč, což poměrně rychle začlo nést ovoce. Heroic si následujícího roku přihrál první trofeje a velmi vysoké postavení ve světovém žebříčku.

“Náš styl hry byl unikátní, dynamický a zábavný. Byl to hlavní důvod, proč jsem se chtěl zapojit, a mám pocit, že jsem hodně přispěl jednomu z nejúspěšnějších týmů této éry CS,” říká při svém odchodu Švéd. 

stavn | Heroic, IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
stavn | Heroic, IEM Cologne 2023

Poslední půlrok ovšem už nebyl tak růžový - tři měsíce zpátky “zrada” dvou hráčů znamenala odchod legendárního kapitána Caspera “cadiaN” Mollera do Liquid a sestava se tak octla na pouhých dvou původních členech, které do konce roku doplňuje Peter “dupreeh” Rasmussen a dva zaskakující mladí talenti.

Konec roku tak může celkem znamenat minimálně dočasný konec Heroic na poli CS. Dupreehovi končí s koncem roku smlouva, Xizt s koncem roku odchází, a Heroic tak budou mít pouhé dva hráče a žádného kouče. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama