Spirit jsou lepší než my, věří ropz
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Spirit jsou lepší než my, věří ropz

Spirit jsou lepší než my, věří ropz

Michael Douša Pavla Doušová

Michael Douša, Pavla Doušová

17. 2. 2024 18:10

Robin "ropz" Kool má jednoznačně jeden z největších "kulturních dopadů" ze světové scény. Rapidním zlepšením FaZe od jeho příchodu počínaje, přes jeho objevování zvláštností CS2 v průběhu bety, až po nynější masivní využití Zeuse. I hvězda se ale může bát.

Reklama

“Spirit jsou jednoznačně náš největší rival, možná dokonce světové jedničky, protože ačkoliv tu pozici teď máme my, myslím, že naše forma je hodně na houpačce, strašně záleží na turnaji. Spirit teď určitě mají lepší formu než my,” říká poměrně pesimisticky estonský střelec. “Pokud ale zvládneme hrát ještě líp, myslím, že se můžeme ucházet o Major titul," říká v rozhovoru pro HLTV.

Není se čemu divit, že má ropz ze Spirit respekt, ale zároveň že ve svůj tým věří. Příchod Davida “frozen” Čerňanského neměl na špičkovou úroveň FaZe žádný negativní dopad, obsadili nyní světovou jedničku a na legendárních Katowicích se dostali až do finále. Nyní se jim i povedlo kvalifikovat na Major, takže si mohou trochu oddychnout. Ani to ale nebyla samozřejmost. „Bylo to stejné jako posledně, dostali jsme se na skore 2-0, ale když víme, jak těsné to bylo při kvalifikaci do Paříže, do hlavy se dostávají černé myšlenky, že se to může stát znovu,“ vysvětluje určité napětí v týmu ropz. 

karrigan /FaZe/ - IEM Sydney. Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
karrigan /FaZe/ - IEM Sydney. Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

„Je to ale o tom, nechat si trochu volnější styl, otřepat se z toho tlaku a trochu si to užít, to je to nejdůležitější. Hlavně zajistit, že v týmu je pohodová nálada, protože dokud je dobrá nálada, vždycky jsme schopni najít řešení, udělat parádní comeback v neomezeném počtu přesčasů,“ poodkrývá klíč k úspěchu FaZe. Došlo ale i na myšlenky ohledně nového - znovupoužitelného - Zeusu.

„Konečně je použitelný proto, že už nemá snižující se poškození v závislosti na vzdálenosti, jak tomu bylo v CS:GO a na začátku CS2. Takže teď kdykoliv toho hráče trefíte a jste dost blízko, máte zaručený kill. Proto si myslím, že to je tak OP v některých pistolových kolech, protože když se na to připravíte, můžete kolegům hodit dvoje Dual Beretty, což je fakt silné, pokud to protihráči nečekají," osvětluje ropz. Pokud se tedy chcete estonskou hvězdou inspirovat, neváhejte téhle vlastnosti využít i v kompetitivních zápasech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama