Zklamání ve Starfieldu. Bizarní chyba výrazně ovlivňuje herní zážitek
i Zdroj: Bethesda
Gaming Starfield Článek Zklamání ve Starfieldu. Bizarní chyba výrazně ovlivňuje herní zážitek

Zklamání ve Starfieldu. Bizarní chyba výrazně ovlivňuje herní zážitek

Josef Ventrča

Josef Ventrča

22. 10. 2023 15:20

V RPG od Bethesdy lze narazit na mnoho divných bugů. Jeden z nich má ale extrémní rozsah.

Reklama

Jak už to u her společnosti Bethesda bývá, tak ani letos vydané a dlouho očekávané RPG Starfield se neobešlo bez technických problémů. Jeden z hráčů ale nyní narazil na bug, který svým rozsahem trumfne všechny ostatní a navíc připraví uživatelům nehezký pohled i zážitek.

Recenze Starfield: Hvězdné zklamání
i Zdroj: Bethesda Game Studios

Recenze Starfield: Hvězdné zklamání

17. 10. 2023 13:15

Kdy jste se naposledy dívali na jasnou noční oblohu plnou hvězd a měli jste ten zvláštní pocit, jaké to asi ve vesmíru je?…

Uživatel sociální sítě Reddit s přezdívkou Cerparis sdílel snímek obrazovky, na které doslova není téměř nic k vidění. Při cestě do města New Atlantis totiž zjistil, že rozsáhlá metropole zcela zmizela. Mrakodrapy, obchody, metro a jakýkoliv další kus architektury byl pryč. Zůstali pouze lidé, stíny a předměty. To rozhodně není něco, co by uživatelé chtěli od AAA produkce.

Kromě toho, že chyba významně ovlivní herní zážitek, tak svým způsobem je i komická. Podle informací totiž nehratelným postavám nijak nevadí, že kolem sebe nic nemají, a tak nadále pokračují ve svých činnostech, jako by se nic nestalo. Překvapivě si závady nijak nevšímá ani hráčův společník doprovázející jen ve sci-fi světě.

Jenže hráč poté zjistil, že chyba nezasáhla pouze New Atlantisd, ale i další velkoměsto. Budovy města Neon také zmizely. Za normálních okolností v něm lze vidět zářivá světla a technologie připomínající svět Cyberpunku 2077, kvůli bugu však zbyla pouze holá pláň.

Mizející architektura se tak přidává do poměrně velkého výčtu bugů, které hru trápí. I téměř dva měsíce po vydání se průběžně objevují nové nedostatky ovlivňující průběh hry. Nedávno se například zjistilo, že některým příběhovým postavám mizí hlavy – i přesto dokáží mluvit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama