První vítězství za FaZe v kapse! Frozen zazářil na Ancientu
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek První vítězství za FaZe v kapse! Frozen zazářil na Ancientu

První vítězství za FaZe v kapse! Frozen zazářil na Ancientu

Michael Douša

Michael Douša

13. 12. 2023 14:50

FaZe otevřeli BLAST Premier World Final solidním zápasem proti Heroic. Ačkoliv na první mapě byli neuvěřitelně dominantní, na druhé mapě měli namále. David "frozen" Čerňanský ale ukázal, že je přinejmenším adekvátní náhradou za Russela "Twistzz" Van Dulkena.

Reklama

FaZe se jednoznačně chtějí zapsat do historie CS2 jako ten tým, který dominoval už od začátku. Jsou na dobré cestě - od vydání hry už vyhráli tři turnaje a ve čtvrtém se dostali na dosah trofeje, i proto ale na posledním takhle velkém turnaji letošního roku musí zaskorovat. Jinak se jejich dominantní obrázek začne rozpadat. Nebylo by překvapením, kdyby se tak dělo už nyní - jeden z nejlepších hráčů od nich odešel.

Frozen ale ukazuje, že FaZe dostali, co si zaplatili. Jeho výkon pomohl FaZe vyhrát jejich úplně první zápas v této sestavě, což je minimálně skvělý první dojem. O to víc, když se tímhle zápasem instantně zařadil mezi sedm doposud nejlepších hráčů turnaje. 

Zápas to ale nebyl ani zdaleka samozřejmý. Ačkoliv 13-3 na Overpassu vypadalo opravdu přesvědčivě, na Ancientu by to ale nebyli FaZe, pokud by nevyhráli v přesčasu. Do prodloužení se prohrabali z tříbodového deficitu, načež protáhli i přesčas do maximální délky, tam už ale zvládli celou hru ukončit. Frozen si odnáší solidní rating 1,27, který mu může leckdo závidět. Na první zápas jednoznačně skvělá práce.

FaZe uvidíme opět akci až zítra: Ve čtvrtek v 16:00 se postaví vítězům zápasu MOUZ proti G2, přičemž obě varianty nabízí poměrně strhující příběhy. Buďto se frozen bude muset postavit svým bývalým týmovým kolegům tváří v tvář, a nebo budou muset G2 ukázat, že jsou ten lepší tým, který zvládl vyhrát IEM Katowice a IEM Cologne v jednom roce. Skvělá podívaná to bude v obou případech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama