ESL Pro League se blíží ke konci, co na to sázkovky?
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/Press-Gallery-Intel-Extreme-Masters-Cologne-2023-/i-bCxFxBR/A
Esport CS:GO Článek ESL Pro League se blíží ke konci, co na to sázkovky?

ESL Pro League se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Komerční sdělení
30. 9. 2023 13:45

Mnoho hráčů CS:GO, ale i jiných titulů, vkládá mnoho svého času do sledování vrcholného esportu a fandění svému vybranému týmu. A nejeden z nás se pak považuje tak trochu za odborníka, předpovídáme, kdo vyhraje, permanentně máme otevřenou stránku HLTV s výsledky a vždycky víme, proč náš vybraný tým prohrál.

Reklama

V poslední době ale přichází i mnoho možností, kde svá slova podtrhnout i činy. PickEm's, Fantasy ligy, nebo kurzové sázení. A právě poslední jmenovaná příležitost u nás pomalu leč jistě rozkvétá.

Možnosti

Pro dnešní příklad si vypůjčím sázkové možnosti u české sázkové kanceláře Fortuna, respektive jejich webových stránek ifortuna.cz. Ta na ESL Pro League nabízí sázky na jednotlivé zápasy a jejich podrobnosti:

ESL Pro League se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Už ty samy o sobě nabízejí docela lákavé kurzy. Jak vidno, bookmakeři za nejpravděpodobnějšího vítěze považují Natus Vincere a ENCE, to ale není tak samozřejmé úplně pro každého.  Monte se vyhoupli prakticky odnikud, jsou tak poměrně velkou neznámou a jako totální outsideři se prokopali až do semifinále. NaVi na druhé straně eliminovali skoro zázračné Eternal Fire nebo překazili postup do čtvrtfinále pro FaZe. Ve druhém pavoukovi zase vidíme poměrně silné MOUZ, na něž sázka nemusí být úplně od věci - i hvězdy týmu G2 píší, jak skvěle MOUZ na EPL hrají a že si jednoznačně zaslouží dostat se na turnaji takhle daleko.

Podrobné sázky

Ne vždycky se ale poštěstí, aby člověk našel tak dobré kurzy jako na zápas MOUZ proti ENCE. Pokud jste si prakticky jisti, že NaVi  turnaje eliminují Monte, můžete jít jasnou cestou s výše uvedeným kurzem 1,39 a z každé své koruny posléze dostat dalších 39 haléřů navíc. Taková návratnost je bezpečnější, ale za to ne tak vysoká. Pokud jste si jistí, že Monte dostanou v zápase proti NaVi opravdový klepec a po dvou mapách bude hotovo, můžete se vydat cestou o něco rizikovější, ale za to potenciálně výnosnější, a vsadit si na přesný výsledek 0:2. Pokud vyhrajete, sázkovka vás odmění o mnoho lepším kurzem 2,32, což znamená, že svůj vklad víc než zdvojnásobíte.

Podrobné sázky mohou mít různou podobu. Lze vsadit na vítěze první mapy, celkový počet map (bez vybraného vítěze - takže pokud vyhrají Monte 2:0 nebo NaVi 2:0, sázkou na Počet map: Méně než 2,5 vyhrajete v obou případech), nebo handicapy. Handicap znamená, že k výsledku daného týmu přičtete, nebo naopak odečtete, určitý počet map nebo kol. 

Podívejme se například na handicapy u 1. zápasu:

ESL Pro League se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Jako "bezpečnější" sázka v této kategorii se jeví Monte +1.5. Co to ale tedy reálně znamená? 

Jakmile mapa skončí, k výslednému skore vybraného týmu, v tomto případě Monte, přičtete (u handicapu je +) 2,5 bodu. Pokud by Monte s tímhle “handicapem” vyhráli, dostanete výhru s lepším kurzem 1,56. Řekněme tedy, že zápas skončil 2-1 pro NaVi. Monte takhle o jednu mapu prohráli, k jejich výsledku (1 mapa) přičtete 1,5, čímž mají celkové skore 2,5 a zápas by tak v této fiktivní realitě vyhráli, a s nimi vyhráváte i vy!

Sázky na hráče

Pokud máte pocit, že jste perfektně seznámeni se stylem nějakého hráče a víte, jak se mu bude v daném zápase dařit, můžete využít sázky na jednotlivé hráče. 

Podívejme se třeba na Aleksiho “Aleksib” Virolainena. Ten si v posledních měsících drží poměrně dobré skore, ovšem většinou proti těžším oponentům nezvládne mít na mapě více než 15 killů, což se od kapitána celkem dá čekat.

 

Aleksib statistika od 1.8.
i Zdroj: HLTV.org
Aleksib statistika od 1.8.

Source: HLTV.org

Pakliže bychom tedy nevěřili, že se mu takhle dobré skore na 1. mapě povede vytáhnout, nabízí se sázková příležitost na kurz 1.78, že bude mít méně než 15,5 killu, která vypadá takto:

ESL Pro League se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Po registraci u sázovek se tak můžete svobodně pustit do her. Pakliže však kurzové sázení vyzkoušíte, nezapomeňte sázet s rozumem a dostatečnou obezřetností! Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama