Cloud9 na pokraji eliminace: Proč ruský supertým strádá?
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS:GO Článek Cloud9 na pokraji eliminace: Proč ruský supertým strádá?

Cloud9 na pokraji eliminace: Proč ruský supertým strádá?

Michael Douša

Michael Douša

23. 9. 2023 17:30

Cloud9 se rozhodli v hráčské pauze udělat opravdu razantní změny. Přišel k nim Ilja "Perfecto" Zalutskij a Denis "electroNic" Šaripov, který zároveň převzal otěže vedení týmu. Je jasné, že nelze od takhle nového týmu očekávat zázraky. Postup z ne úplně těžké skupiny D by však neměl být považován za zázrak...

Reklama

Zatím se jako opravdu problémový článek jeví paradoxně profesně nejstarší hráč americké sestavy - Abaj “H0bbit” Chabajev. Ten má aktuálně na kontě rating 0,78, což je jednoznačně nejhorší rating ze všech týmu světové top třicítky. I pokud počítáme hráče mimo top 30, jedná se o 7 nejhorší rating na turnaji - mezi 32 týmy. 

Electronicovi se od převzetí otěží nad Cloud9 úplně nedaří...
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Electronicovi se od převzetí otěží nad Cloud9 úplně nedaří...

To se samozřejmě propisuje i do výsledků celého týmu. Rychlá prohra 0-2 proti Complexity je posunula do spodního pavouka, po čemž následovala o dost těsnější, ale přesto přesvědčivá výhra Liquid, kteří ruskou sestavu poslali do eliminační skupiny. Tam, pokud se jim podaří porazit Eternal Fire, budou muset vyzvat buďto někdejší Major šampiony Virtus.pro, nebo se ještě jednou postavit Liquid o poslední místo v play-off.

Bývalý hráč Astralis a analytik Lucas “Bubzkji” Andersen poskytuje poměrně zajímavý vhled do situace. Hodnotí, že H0bbitovi celkem zjevně nevyhovuje nové rozpoložení v týmu. Na videu níže poukazuje na to, že H0bbit - jindy neuvěřitelně konzistentní hráč - dělá skoro začátečnické chyby. Místo relativně bezpečného držení úhlů se nedrží na místě, kvůli čemuž mu mezi prsty proklouzávají i killy téměř zdarma. 

Zjevně zvykání si na electronicovo vedení bude chvíli trvat i u původních týmových kolegů. Hvězdy jako Sergej “Ax1Le” Rychtorov a Dimitrij “sh1ro” Sokolov taktéž hrají pod svůj standard, každý z nich má na EPL průměrný rating cca o 1 desetinu nižší než obvykle, což v kombinaci s nedostatečnými výkony H0bbita a Perfecta znamená poměrně smrtící koktejl. Bude to ale stačit na postup do play-off? Je možné, že jim propad do eliminačního pavouka dá ten důležitý políček, aby se vrátili do hry, díky němuž by byli schopni porazit jak Liquid, tak Virtus.pro, další tlak ale může působit i naopak. H0bbit i ostatní hráči budou víc ve stresu a chyby se začnou sčítat - špatně hozenými molotovy počínaje, zbytečnými smrtmi konče.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama